Agenda

Carregant Esdeveniments

BAM Cultura Viva

Data

21.09.19

Per tercer any consecutiu, el BAM Cultura Viva s’aproxima al context de festa major d’una manera diferent: oberta, dialogada i participada.

L’espai BAM – Cultura Viva ocuparà el recinte de la Fabra i Coats el proper dia 21 de setembre. Dins del programa Barcelona Acció Musical, l’espai Cultura Viva serà un punt de trobada i experimentació al voltant de la música en viu, altres economies de la cultura i les noves formes d’entendre la relació entre música i comunitats.

L’objectiu del Bam Cultura Viva és ser un punt de trobada al voltant de la música en viu, d’altres economies de la cultura, i de les noves maneres d’entendre la relació entre la música i les comunitats. El programa inclou xerrades, debats, tallers participatius, una fira del disc independent, concerts i un espai gastronòmic i de descans.

La programació musical ha sorgit a partir d’una convocatòria pública de propostes artístiques, en la qual hi ha intervingut una comissió de treball i un jurat extern i independent. S’ha procurat definir uns escenaris variats i amb una personalitat concreta per tal de crear una seqüència interessant i donar a conèixer propostes musicals que sovint tenen poca visibilitat. Els artistes que així ho demanin seran contractats laboralment, tal com indica la llei, i es treballarà amb ells per adaptar al màxim el seu espectacle a la Fabra i Coats i a la festa major. Hi ha una altra comissió que treballa en les xerrades, tallers i altres activitats, moltes de les quals han sorgit de les mateixes propostes dels artistes seleccionats. Paral·lelament, s’estan dissenyant els espais i els escenaris de manera que el públic assistent s’hi senti el més còmode possible i pugui viure la música en directe des de tots els angles possibles.

632 és el nombre de propostes que s’han presentat a la convocatòria oberta del BAM Cultura Viva 2019. A partir del tancament de la convocatòria, el passat 28 d’abril, una comissió de programació i activitats, formada per deu persones d’àmbits culturals, professions i comunitats molt diverses, han treballat en l’escolta i s’han reunit en tres sessions per decidir com escoltar, llegir i entendre les propostes, i per, finalment, fer-ne una primera selecció.

Seguint els criteris generals del BAM Cultura Viva, en aquestes tres sessions s’han seleccionat, en un primer moment, cent deu propostes del total; d’aquestes cent deu se n’han acabat escollint seixanta, que seran les que passen a la fase final. A la fase final, que ara comença, un jurat extern format per representants de sectors diversos com una periodista, un dibuixant de concerts, dues músics, un programador d’una sala i promotora de concerts i un assistent habitual de concerts a Catalunya, escoltarà i analitzarà les seixanta propostes.

Concretament, a l’escenari de L’Harmonia hi actuarà Suena Barro a les 16.30h, Vàlius a les 18h, Scott Mannion a les 20h, Monodimpled a les 21.30h i Agozao a les 23.30h.

Per a més informació pots fer clic aquí.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal