Col·loqui. Gestió comunitària i autogestió: compartint realitats i projectes
Data
30.09.21 a les 18.30
Com ha afectat les restriccions i les retallades de llibertat al espais de trobada? Com promoure una participació motivadora, no com a càrrega, en un context d’afectacions al trobar-se en grup? Com vivim la diversitat en els nostres projectes? Enfocaments, apostes, arribem a qui volem arribar? Com parem atenció a les cures i malestars des d’una vessant comunitària? Com abordem els conflictes? Qui cuida i com ho abordem de forma col·lectiva? Quin compromís i quines pràctiques podem treballar des de les comunitats entorn les cures perquè el treball d’aquestes no perpetuï desigualtats o privilegis? Com podem construir espais autònoms de diàleg públic-comunitari on l’administració acompanya però no obliga?
Et proposem un col·loqui on diversos projectes ens trobarem per parlar sobre allò que ens estem qüestionant. Més que respondre a les preguntes (que també pot ser), la idea i els objectius del col·loqui són trobar-nos, conèixer diferents experiències i projectes, veure reptes en comú, fer-nos preguntes per reflexionar juntes i aprendre col·lectivament possibles eines a partir de les experiències compartides, des d’una mirada de continu aprenentatge i permanent construcció. De ben segur que sortirem amb més preguntes que respostes!
Alguns dels projectes participants al col·loqui són l’Arnau Itinerant, l’Ateneu Popular de 9 Barris, el Casal de Barri Cardener, la Fabric@, La Harinera de Zaragoza, La Troca, la Nau Bóstik, el Casal de Barri Pou de la Figuera, RAI, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la Torre de la Sagrera i XES Sant Andreu.
També comptarem amb una relatoria escrita, a càrrec de Jordi Oliveras, i una relatoria il·lustrada, a càrrec de Pedro Strukelj.
Acte inclòs a la festa del 7è aniversari de L’Harmonia.