Agenda

Carregant Esdeveniments

Degustacions literàries amb “Collado. La maldición de una casa de comidas”

Data

23 febrer a les 19.00

Estrenem cicle literari i gastronòmic! Un nou espai de trobada on conèixer propostes literàries i gaudir amb un bon maridatge gastronòmic de la mà de les companyes de la cooperativa La Tempesta. 

A cada sessió gaudirem de la presentació d’un llibre, recital o espectacle poètic-literari, i d’un petit àpat lligat a la temàtica, el llibre o el context.

Un mos literari. Una paraula menjada. Un plaer pels sentits. 

La presentació és gratuïta, i si voleu gaudir de l’àpat, només caldrà aportar 5€. Per facilitar la feina a les companyes de La Tempesta, us agrairíem que confirmeu assistència i si voldreu maridar-la amb el tast. Ompliu el formulari aquí. 

En la primera sessió de les Degustacions literàries tindrem l’ocasió de presentar “Collado. La maldición de una casa de comidas” acompanyat d’unes mandonguilles marca de la casa Tempesta!

El llibre:

Línies invisibles separen els esplèndids centres urbans de les grans extensions de maó vist i tendal verd. En una d’aquestes fronteres, la que separa Barcelona de L’Hospitalet, es troba el Collado, una casa de menjars que serveix escudella i fricandó als treballadors del barri de Collblanc. Són els anys noranta de la Barcelona exultant i olímpica, però el Collado continua sent un negoci familiar que necessita del treball de tots els seus membres. Per al narrador nen (i després adolescent) la barra del bar és una talaia des de la qual observar les misèries i virtuts d’una parròquia entre la qual hi ha prostitutes, mafiosos de mig pèl i perdedors de tota mena. També és la càrrega que impedeix a la seva família gaudir d’una normalitat amb la qual somia, la seva maledicció.

L’autor:

Carles Armengol utilitza la seva experiència com a nen de bar, cambrer involuntari i observador perspicaç per a donar forma a un text híbrid que és alhora novel·la, estudi sociològic i diari personal. Un text que dissecciona, a través de la tragicomèdia i el costumisme, les relacions d’amor-odi que generen totes les malediccions familiars.

“Una història d’adolescència en la qual el protagonista es va definint a través la música, del heavy metall als discos de l’escena mod de finals dels noranta.”

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal