Degustacions literàries: “Perquè tot és de tothom”
Data
18.05.23 a les 19.00
Quarta degustació literària de l’any, aquesta vegada de la mà de Santi Eizaguirre i Javier Rodrigo que ens presentaran “Perquè tot és de tothom“.
Què és la gestió comunitària d’espais culturals? Quin valor té? Aquesta obra col·lectiva ens endinsa en les dificultats i els reptes de teixir cultura amb perspectiva comunitària, gràcies a reflexions d’activistes, militants d’organitzacions de base i professionals vinculats a la gestió cultural.
El llibre consta de quatre parts, la primera presenta els referents històrics de les pràctiques culturals amb vocació de transformació social: els ateneus obrers i el cooperativisme integral, el desenvolupament comunitari promogut pel moviment veïnal o els principis d’autogestió associats a centres socials okupats. La segona part aprofundeix en una mostra d’iniciatives que, en diferents àmbits i en espais diversos del territori català, desenvolupen una perspectiva crítica sobre l’activitat cultural i promouen un diàleg constructiu amb el seu entorn. La tercera part explora la relació entre la gestió cultural i l’economia solidària, observant les tensions i els reptes que se’n deriven. Finalment, la quarta part descriu la construcció política d’aliances en favor de la gestió comunitària en l’àmbit cultural i posa èmfasi en les eines de què disposen les iniciatives sociocomunitàries, les entitats empresarials i també les administracions públiques a l’hora d’aplicar una visió democratitzadora dels espais i les activitats culturals.
En aquest volum trobem, doncs, les línies mestres per a una transformació social necessària i urgent. Es tracta d’una eina útil per repensar-nos d’una manera autònoma i integral. Perquè tot comença en un mateix, com va cantar Ovidi Montllor, i perquè tot és de tothom i així ho hem de defensar.
La publicació de “Perquè tot és de tothom” és una iniciativa conjunta de la Xarxa d’Espais Comunitaris i de la Comissió de Formació i Publicacions de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES).
—
Si vols gaudir de la vessant gastronòmica de la degustació, preparada per La Tempesta, caldrà que segueixis els següents passos:
1.Reserva plaça i tast aquí.
2.El dia de la degustació, demana a la barra el teu platet.
3.Tria un lloc, seu i gaudeix de la presentació mentre degustes la proposta que marida el llibre del dia.
4.Comparteix les teves sensacions (amb les protagonistes de l’acte, amb les organitzadores, amb les de la barra, amb les amistats, a les xarxes socials…)
5.Torna sempre que vulguis!