Parlem d’AUTISME?
Data
18.02.23 a les 11.30
Us convidem a celebrar el Dia Internacional de la Síndrome d’ Asperger amb un acte obert, que ens proposa la Dra. Maria Portella (*), neuropsicòloga experta en autisme, i mare. Descobrirem amb ella com algunes creences, paraules, conceptes i, fins i tot, diagnòstics, ens generen confusió, dolor i tant pessimisme que ens arriben a immobilitzar… I com, des del coneixement i l’acceptació podem obrir entre totes noves mirades plenes d’esperança en l’autisme propi o en la nostra gent.
Serà un espai respectuós i facilitador de la participació, per generar diàleg i debat constructiu i col·lectiu.
Parlarem de temes punyents en l’autisme (dones, violències, discapacitat, etapes de vida, soledat, LGTBIQA+, nova llei de curatela, …) i ens omplirem de motius per a seguir endavant amb positivitat i energia.
Aprofitarem la trobada per a celebrar la iniciativa valenta d’activistes amb molt que aportar, que estan treballant per crear la nova Associació d’Autistes de Catalunya, AdAC.
I, per acabar, s’oferirà un “Vermut de la diversitat” a les participants, amb begudes no alcohòliques, i un pica pica amb diferents menjars (vegans, s/gluten, s/llet, s/ou,…) on tothom pugui gaudir d’un espai relacional de confiança, relaxat i encisador.
Organitza: G.A.M. Asperger, un Grup d’Ajuda Mútua de mares, pares i avinguts que hem trobat en l’ajuda mútua un recolzament imprescindible. Compartint, anem aprenent i comprenent la complexitat familiar, social, sanitària, educativa, laboral i de la vida en general dels nostres familiars i amics amb Síndrome d’Asperger o Autisme. Som ja més de 150 famílies, la majoria participants a diverses associacions i entitats implicades en el suport al col·lectiu.
Estem connectades a través d’un grup de Whatsapp molt enriquidor com eina principal de suport, sempre obert a acollir a qui senti la necessitat de participar.
Vam començar l’any 2016 davant la manca de respostes a les necessitats dels/de les aspies, majoria recent diagnosticats, i el desconeixement i manca de recursos adients en l’etapa de l’adolescència, més complexa en aquest col·lectiu. Formem part del Projecte de l’Ateneu de l’Harmonia com a entitat allotjada, on participem a la Comissió Antiestigma per tal d’aprendre i compartir reptes amb altres persones que lluiten per trencar prejudicis i mouen muntanyes per un mon inclusiu.
(*) Maria Portella: gran comunicadora, i autora de 2 llibres tan imprescindibles com “Mons Invisibles” (2018) i “Autisme, una Immersió ràpida” (2021), ambdós d’ Ed. Tibidabo, que podreu trobar allà i a les millors llibreries. També tindrem disponibles alguns llibres de “Dones i mares invisibles” (2022) al qual ha participat la Presidenta de l’AdAC, i gran activista, Raquel Montllor.”