Agenda

Carregant Esdeveniments

Dones més enllà de les armes Vol. IV

Data

9 juny - 11 juny

Les jornades Dones més enllà de les armes són unes jornades no-mixtes (dones, bolleres, trans i identitats no binàries) de recuperació de memòria històrica transfeminista i un espai de trobada anual per teixir aliances i reconèixer-nos. Sabem que a l’Estat i al poder patriarcal els interessa esborrar la nostra memòria. És una de les seves eines més ferotges. La desmemòria ens confon, ens fa més difícil sostenir la lluita havent “d’inventar” sempre tot de nou, sense referents, sense aprenentatges… Recordar és construir-se com a comunitat, imaginar-se juntes en el futur és un exercici polític. En aquest fer memòria, que són també aquests processos de memòria viva que hem viscut durant tres anys a les jornades, ens adonem que no és l’experiència individual la que construeix la nostra experiència política, sinó el conjunt d’experiències, una consciència col·lectiva que supera la (in)consciència individual i dibuixa les bases per una lluita de dones i dissidents de gènere amb arrels en el passat i projectada cap al futur.

Aquesta multitud d’experiències del passat i del present que recullen les jornades, aquestes historiografies que no pertanyen ni a la historiografia oficial, ni sovint a la historiografia alternativa dels homes-cis, i que teixeixen la historiografia feminista són les que volem visibilitzar perquè són víctimes d’una doble invisibilització. Per una banda, perquè es tracta d’històries de rebel·lió, de lluita organitzada, exemples que l’Estat i el poder volen esborrar del mapa. Per altra banda, per ser dones i gènere dissidents en una societat cis heteropatriarcal.

Enguany, les relatores compartiran les seves experiències de lluita revolucionària entre els anys 70 i 90 de Nicaragua, Euskal Herria, les Illes Canàries i Colòmbia.

 

A càrrec de La Màquia Azadi Jin

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal

Configuració de cookies


Tanca Més informació