Exposició: Rostres de la Mediterrània | Ateneu L'Harmonia | Gestió comunitària a Sant Andreu de Palomar

Agenda

Carregant Esdeveniments

Exposició: Rostres de la Mediterrània

Data

7 juny - 19 juny

Des de l’any 2015, des de la Plataforma Stop Mare Mortum, hem convidat artistes gràfics d’arreu del món a reflexionar sobre la situació que viuen les persones refugiades que intenten arribar a Europa a través de la mar Mediterrània. Els hem demanat que ens pintin un Rostre de la Mediterrània i ens el cedeixin per fer sensibilització.

Són rostres de desesperació, de por del que fugen però també d’impotència davant del que es troben. Cares del passat i del present que per l’Europa fortalesa només són números en estadístiques plenes de desapareguts, ofegats i morts sense rostre… Però alhora són rostres de persones que busquen una vida millor, amb qui compartim un desig tan antic com la mateixa humanitat, el de viure. Per tant, també són rostres d’il·lusió id’esperança.

El resultat són més de 500 il·lustracions realitzades per artistes de més de 30 països, d’un valor artístic i reflexiu impressionant. Una selecció de 60 obres han estat produïdes per a ser exposades com a conjunt.

L’objectiu d’aquesta mostra és sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica que viuen les persones refugiades en la seva recerca d’asil. Les polítiques migratòries europees i la manca de voluntat dels Estats membres i la Unió Europea han esdevingut el major obstacle per salvar la vida de milers de persones que han mort ofegades a la Mediterrània. Des d’Stop Mare Mortum creiem en una ciutadania conscienciada que pressioni les autoritats corresponents perquè actuïn frenant aquest genocidi a les portes d’Europa.

Aturem les morts a la Mediterrània!

Organitza: Stop Mare Mortum

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal