Agenda

Carregant Esdeveniments

I Festival Cultura Txarnega. Conferència inaugural: Txarneguisme com a queer nacional: ni chicha ni limoná

Data

13.04.19 a les 17.00

Arriba a Fabra i Coats el I Festival de Cultura Txarnega, comissionat per Brigitte Vasallo i Emboscada Colectiva, per la memòria històrica com a valor republicà encarnat en les històries absents de la memòria txarnega a Catalunya. Una història que no va acabar amb la nostra arribada sinó que tot just comença allà.

Durant la tarda del dissabte 13 d’abril gaudirem de diverses activitats a l’espai zero de la Fabra i Coats i a L’Harmonia.

Programació del festival:

  • Exposició fotogràfica “La memòria txarnega de Catalunya” – Espai Zero
  • 17h – Conferència inaugural: “Txarneguisme com a queer nacional: ni chicha ni limoná” per Brigitte Vasallo, escriptora i activista txarnega i queer – Ateneu L’Harmonia
  • 18h – Taula rodona: “Identitats txarnegues”, amb: Laura Benítez Valero, Paqui Perona, Anna Alcántara i Amanda Cuesta – Ateneu L’Harmonia
  • Projecció cíclica del documental de creació Aínda Maruxa, de María Romero García – Espai Zero
  • Perfomance de Joana Meinhof: fragment de Juanadolores, massa diva per a un moviment assembleari – Espai Zero

Acte inclòs dins la 4a Primavera Republicana, un cicle de concerts, obres de teatre, cicles de cinema i debat, i, també, esdeveniments esportius per celebrar, en plena primavera, els valors del republicanisme. La tradició del republicanisme democràtic ha estat vinculada a cert principis: l’extensió del sufragi, l’impuls de l’educació, el control dels poders polítics i econòmics, o la participació activa de la ciutadania en la construcció de la vida en comú. Avui, és fonamental actualitzar la tradició republicana i vincular-la als reptes i als moviments de canvi del segle XXI: el feminisme, els moviments LGTBI, els moviments en defensa dels drets socials, dels drets digitals, o els moviments antiracistes o ecologistes. Aquest és l’objectiu de la 4a edició de la Primavera Republicana.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal