Agenda

Carregant Esdeveniments

Jornada de cultura comunitària

Data

04.11.23 a les 12.00

El proper dissabte 4 de novembre tindrà lloc la Jornada de Cultura Comunitària que organitza la Xarxa d’Espais Comunitaris de la XES.

Se celebrarà a Can Carol (c. Cambrils, 24     Vallcarca-Barcelona).

Programa

10h Inscripcions i compra del tiquet del dinar.
10.30h Benvinguda
11h Taules de debat
13h Posada en comú
14.30h Dinar popular amb paella (opció vegana)
16h Concert de sobretaula amb IGOMÀ
17.30h Tancament

Taules de debat

Comptarem amb una ronda d’experiències i posteriorment tindrem un espai dinàmic de treball i debat, per finalitzar identificarem idees força per compartir a la posada en comú.

Taula 1: Parlem de diversitats i inclusió en les diferents esferes del nostre espai comunitari: trenquem mites, revisem-nos i pensem eines que també siguin acció política. Més enllà de la diversitat de gènere i la intergeneracional, volem aprofundir com treballem la inclusió de la diversitat de classe (socioeconòmica), de procedència, o de col·lectius racialitzats, en totes les esferes del nostre projecte comunitari. Per això compartirem reflexions i pràctiques de l’Ateneu Popular de Salt, i debatrem sobre les millors i les pitjors iniciatives i les principals eines i processos per millorar en aquest sentit la democràcia dels projectes. Experiència: Ateneu ComaCross de Salt

Taula 2 : El fet cultural característic en la Cultura Comunitària. Aquest taller té com a objectiu arribar a una marc d’elements o vectors sobre què entenem com cultura comunitària des del fet artístic. Per treballarà a partir de repensar el fet cultural, i sobre com emmarquen les pràctiques artístiques dins de la cultura comunitaria, enfocant la pregunta en el què fem i no pas només en el com fem la cultura comunitària. Experiències :  Periferias Cimarrones, i l’experiència de dos projectes culturals singulars.

Taula3 : Els impactes de programar activitat cultural. Sovint ens preguntem sobre el fet de com programem a espais comunitaris. Metodologia, processos i debats sobre els resultats, participació i espais de decisió son conceptes que maneguem sovint. Però no vinculem l’impacte que generem, amb el que programem i amb el com programem. Quin és l’impacte que provoquem? Com travessa la nostra manera de fer a les persones que impulsen tota aquesta creativitat a la que donem pas? Volem parlar de com ens travessen tot aquests processos, què cultivem quan programem d’aquesta manera. Introducció amb Helena Ojeda, i l’experiència de dos projectes culturals singulars.

Inscripcions: https://liberaforms.plataformess.org/culturacom2023 

Imatge

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal

Configuració de cookies


Tanca Més informació