Projecció: 3.000 nits
Data
27.10.21 a les 19.00
Et proposem visionar 3.000 nits (2015), de la directora palestina Mai Masri, una història real per descobrir-nos i submergir-nos en el món de les preses polítiques palestines i dels menors detinguts a Israel. Una situació, malauradament, d’una tremenda actualitat. A més, després de la projecció hi haurà un col·loqui on comptarem amb la participació de l’ex-pres palestí a les presons israelianes Saed Omar.
Inspirada en una història real i rodada en una presó, 3000 Nits explica la història d’una mestra palestina recent casada que va ser detinguda sota falses acusacions i empresonada en una presó israeliana on va donar a llum al seu fill. A través lluita per pujar el seu fill darrera els barrots, la pel·lícula traça el viatge d’una jove mare ple d’esperança, resiliència i supervivència contra tot pronòstic.
Mai Masri és una cineasta palestina nascuda a Jordània i que va realizar els seus estudis cinematogràfics a UC Berkeley i a la Universitat de San Francisco, els Estats Units. Ha dirigit i produït diverses pel·lícules que han estat projectades al món sencer i per les quals ha rebut més de 60 premis i reconeixements, entre els quals cal destacar el Mipdoc Trailblazer a Cannes, França (2011), el Luchino Visconti a Itàlia (2003) i el Asia- Pacific Screen Award a Austràlia (2007).
Direcció i guió: Mai Masri
Edició: Michele Tyan
Música: Sherif Sehnaoui
So: Raja Dubayah , Chadi Roukoz, Rana Eid
Repartiment: Maisa Abd Elhadi, Nadera Omran, Raida Adon, Karim Saleh
Producció: Mai Masri, Sabine Sidawi, Charlotte Uzu
País: Palestina, França, Líban, Jordània, UAE, Qatar
Any: 2015
Durada: 103 min
Format: Blu-ray (en pendrive)
Idiomes: VOSE
Organitzat per Sodepau, ONG que treballa per la Solidaritat, el Desenvolupament, la Pau i els Drets Humans al Mediterrani i Hèlia, associació sense afany de lucre que ofereix suport a les dones supervivents de la violència masclista, fins la plena recuperació i empoderament, treballant en xarxa per la cobertura de les seves necessitats, des de la perspectiva feminista, interseccional i de drets humans.