Agenda

Carregant Esdeveniments

Cicle Perifèriques. Documental: Bidasoa 2018-2023

Data

15 març a les 20.00

Emmarcat en el Cicle Perifèriques: Conflictes, us presentem la projecció documental: “Bidasoa 2018-2023” de Fermin Muguruza.

El control policial i el tancament d’alguns passos de la frontera pirinenca-atlàntica natural del Bidasoa imposat per França l’estiu del 2018 per evitar l’entrada de migrants en trànsit cap a la resta de països europeus, va provocar 10 morts en un any: Set persones van morir des d’abril del 2021 ofegades al riu Bidasoa, entre Irun i Hendaia, i unes altres tres van perdre la vida a l’octubre del 2021, atropellades per un tren a Ziburu.

Aquest documental, a més de donar veu i posar rostre a diverses activistes d’un costat i l’altre del riu, com a representants de les associacions Harrera Sarea (Xarxa d’acolliment) i Bidasoa Etorkinekin (El Bidasoa amb els migrants), també recorda a aquelles persones que van perdre la seva vida. Els posarem nom, edat, travessia i somnis, coneixerem la història i les persones que s’amaguen després de les fredes xifres de morts, amb la voluntat d’humanitzar d’aquesta manera la tragèdia.

 

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal

Configuració de cookies


Tanca Més informació