Agenda

Carregant Esdeveniments

Taula rodona: és possible fer música groovie? Desafiaments i oportunitats per a la industria de la música afroamericana al nostre pais

Data

24.10.19 a les 18.00

El swing al jazz. El duende en el flamenc. La vibe en el reggae. El flow en el rap. El tumbao en la música llatina. Al groove se li han posat diverses denominacions al llarg de la història i en funció del gènere musical en què estigués present. En realitat, totes es referien al mateix. O, almenys, a un aspecte que els és comú a tots aquests gèneres musicals sorgits de la diàspora africana: aquesta cadència rítmica que només algunes persones són capaces de captar per, prement-la, colpejar-nos en el més profund de l’ànima i fer-nos contornejar de forma irremeiable. L’encanteri del groove convida a vint personatges essencials en la història de la música ‘groovadèlica’ com Irma Thomas, George Clinton (Parliament-Funkadelic), The Impressions, Rubén Blades, Roy Ellis (Symarip), Benny Golson o Mulatu Astatke a il·lustrar-nos a través de les valuoses lliçons de vida que aporten al llibre. Un viatge al cor del groove per boca dels seus grans protagonistes: els músics que li han donat forma i contingut.

A la presentació de llibre comptarem amb la presència del seu autor, Jaime Bajo i altres convidats especials com Marga Mbande (cantant afroamericana i organitzadora del festival Let It Beat!), Hary Vicious (cantant a Hay & the Compasses i promotora del club Breakaway), David Cardenal (fundador del segell Little Red Corvette Records i mànager), Nando Cruz (periodista i crític musical), Isaac Cachón (Escola Taller de Blues de Barcelona), Pau Marquès (responsable del Black Music Festival i membre d’Umpa-pah) i Maguette Dieng (Dj i membre de Jookoo).

L’exposició consta de 20 peces úniques realitzades pel pintor alacantí Jaume Mira i Carbonell i reflecteixen els 20 artistes que han estat entrevistats per al llibre “El Hechizo del Groove” (Lenoir Edicions, 2019). Cadascuna d’elles ha estat realitzada en oli i/o acrílic sobre tauleta de 51 x 60 cm i es troba emmarcada i a disposició dels assistents que les vulguin adquirir.

Organitza: Say It Loud

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal