Agenda

Carregant Esdeveniments

Veus contra el masclisme: Dones més enllà de les armes. Reescrivim la història

Data

16.11.19 a les 11.00

Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d’aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també.
Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és “un” home… compteu quants poden ser. No és “una” dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos.

A L’Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem. (Mar Vallecillos)

“Dones més enllà de les armes” és una jornada no-mixta que busca recuperar, reconèixer i narrar la nostra història, la que ens han volgut extirpar però que teixint aliances i complicitats ja estem recuperant. A la Història patriarcal, d’homes, de poder, d’autoritat i narrada amb herois en els quals no ens reconeixem, volem contraposar una Herstory que sigui nostra, que contempli les nostres veritats i les nostres vivències.

Hi ha molt de camí per recórrer però, en aquesta trobada, posarem el focus en les històries d’aquelles dones que entre els anys setanta i noranta (i fins a l’actualitat) van optar per contraposar-se al sistema d’una forma radical i, moltes vegades, armada. No volem parlar només dels fets, sinó també del que van significar en el nostre camí personal, íntim, col·lectiu i de construcció d’aquest nosaltres que ara veiem tan important. Proposar la mateixa història però amb una altra narració que visibilitzi els nostres camins i eleccions. Unes accions que, com a dones i altres identitats dissidents, van trencar amb les normes, no només perquè estaven fora de la legalitat, sinó perquè també estaven fora de la moralitat del que una dona “hauria de ser”.

Teixint història també teixim altres espais, nous o vells, de sororitat i trobada. *Jornada no-mixta. Dones, bolleras i trans*

Programa dissabte 16

11h – Itàlia, experiències de lluita entre els anys 70 i 80. A càrrec de Rossa Tidei, feminista expressa política i membre de Jineolojî Itàlia; Rosella Simone, activista periodista i autora de “Donne oltri li armi, 13 storie vaig donar sovverzione e generi”
14.30h – Dinar
17h – Grups autònoms durant la transició, a càrrec de Rosa Maria (FAC, Front d’Alliberament de Catalunya)
18.30h – Euskal Herria Merxe, Feminista Internacionalista

Divendres 15 les jornades es realitzaran a Can Batlló i diumenge 17 a la Sala CIEMEN.

Organitza: Azadî Jîn

 

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal