Veus Contra el Masclisme: Judit Neddermann, Sommeliers i Marala
Data
10.03.17 a les 22.00
Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d’aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també.
Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és “un” home… compteu quants poden ser. No és “una” dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos.
A L’Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem.
Judit Neddermann és una cantant catalana nascuda a Vilassar de Mar el 1991. Ha format part de les formacions The Gramophone Allstars, Verd i Blau, Clara Peya, Luzazul i Coetus. El 2014 va llançar el disc en solitari Tot el que he vist (Temps Record). Ha rebut el Premi Descobertes del festival Strenes i el VII Premi Miquel Martí i Pol, del certamen Terra i Cultura (per la versió musical del poema El fugitiu, de Miquel Martí i Pol).
Amb el Quartet Brossa va enregistratr en 2014 un arranjament del cicle complet de lieder Viatge d’hivern de Franz Schubert, amb poemes de Wilhelm Müller en versió traduïda al català per Miquel Desclot.
El 2016 va publicar el segon disc, anomenat justament Un Segon, amb vuit lletres pròpies, un poema de Daniel Vidal-Barraquer i Castells i una versió de Mikel Laboa.
Sommeliers és un grup format per Rocio Seligrat Hernàndez, Violeta Paulina Sánchez Villegas, Patricia Romero Barber, Teresa Nogueron Obiol i Laia Reverté Folch, cinc dones que traslladen la seva sensibilitat musical en uns temes que mariden el jazz i la clàssica amb pinzellades de l’univers pop. Sommeliers festegen en català, italià i anglès cançons pròpies i versions. Una formació clarament clàssica de violí, violoncel, piano, clarinet i veu per trencar barreres de gènere i generacionals.
Marala és un trio vocal format per Paula Giberga (La Folie), Selma Coll i Clara Fiol, que fusiona temes propis amb versions d’aquells temes que les han remogut. Entenen la música com una emoció i un llenguatge que els permet transmetre tot allò que tenen a dins i ho ensenyen al món en forma de melodies, harmonies i veu, sobretot molta veu.
Marala és un viatge a l’interior de cadascuna d’elles i també, si vols, al teu interior.