Agenda

Carregant Esdeveniments

Xerrada: Descobrim l’ILP Montseny

Data

7 maig a les 19.00

L’Iniciativa Legislativa Popular (ILP-Montseny) pretén que es discuteixi i s’aprovi una proposició de llei de protecció del Montseny al Parlament de Catalunya. La situació és complexa des del punt de vista jurídic, però, en resum, podem dir que el Pla Especial del Montseny, actualment en vigor, és una normativa de l’any 1977. 

Això és conseqüència de l’anul·lació del Pla Especial aprovat l’any 2008, gràcies a una sentència del Tribunal Suprem de l’any 2016, que ens ha fet retrocedir quaranta-quatre anys en matèria de protecció del Parc Natural. Aquesta situació és la que ens ha impulsat a la CSM, DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife a presentar aquesta proposta de llei.

La Llei que empara les ILP (1/2006, de 16 de febrer), ens obliga a presentar 50.000 signatures físiques  correctament censades (no han habilitat encara els mitjans per fer-ho electrònicament), per tal que el Ple del Parlament pugui discutir les propostes que li son presentades. Per aconseguir les signatures resulta necessari explicar l’entrellat d’aquest assumpte que, fins ara, no ha estat del domini públic.

Per tot això és molt important que sigui coneguda aquesta iniciativa i que la ciutadania entengui la situació real d’aquest espai que, en general, és considerat com un espai “protegit”.

Al taullel d’informació de l”Ateneu L’Harmonia podràs signar l’ILP – Montseny.

Pots inscriure’t fent clic aquí.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal