Agenda

Carregant Esdeveniments

Xerrada: Tutoria Entre Iguals

Data

08.02.19 a les 17.30

La comissió antiestigma et proposem descobrir a través d’aquesta xerrada què és la “Tutoria entre Iguals” (TEI). El Programa TEI és una estratègia educativa integral per a la millora de la convivència als centres educatius per a la prevenció de la violència i l’assetjament escolar. Es basa en la tutorització emocional entre alumnes.

El programa TEI és una estratègia educativa integral que millora la convivència als centres educatius, per a la prevenció de la violència i l’assetjament escolar. Té un caràcter institucional i implica a tota la comunitat educativa: professionals., alumnes i famílies. També és una mesura contra la manca de motivació i el fracàs, no únicament curricular, sinó també personal i social.
A partir d’una formació inicial i la disponibilitat d’un suport tècnic, es va implementant un aprenentatge de participació i d’implicació social, que genera coneixement, vincles positius i que la inclusió sigui una realitat.

Sent un recurs tan eficient per a generar consciencia social, vincles de col·laboració i suport entre entre iguals, convivència inclusiva i prevenció de Bullying, des de la Comissió Antiestigma volem començar a pensar estratègies per aconseguir que el T.E.I. sigui implementat a totes les escoles i instituts.

Cal que es pugui conèixer i ser reclamat des dels nostres centres educatius i AMPAS/AFAS, Comissions inclusives, Equips d’Atenció Psicopedagògica, Centres de recursos educatius, Centres de Serveis Socials, Centres de salut i de salut Mental, associacions de caire social, etc. Això farà que l’administració pública s’impliqui i assumeixi l’objectiu d’implementar el TEI a tots els recursos educatius. A mig termini, aquest esforç es veuria reflectit en un entorn social més solidari i amb molts estigmes socials trencats.

Comptarem amb la participació del seu autor, l’andreuenc Andrés González Bellido, i a representants de l’EAP (Ester Climent), de les Comissions Inclusives (Ana Ortega), del CRP/Districte de Sant Andreu (Carme Hoyas) i d’escoles i instituts que ja implementen el T.E.I.

Organitza: Comissió Antiestigma

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal