Comissió de participació

[Aquesta comissió està en moment de pausa]

Volem fer de l’Harmonia casa nostra, casa del poble, i creiem que la millor manera d’aconseguir-ho és que totes i cadascuna de les activitats de l’Harmonia, les fem nostres.

En la comissió de participació, ens agradaria ser molta gent, dinamitzant les diferents implicacions dins l’espai Harmonia; decidint com gestionem l’espai, amb totes les persones voluntàries que s’ofereixen a col·laborar.

Pots col·laborar en moments puntuals o fer-ho regularment; pots venir a l’espai ateneu a dir la teva i formar part del que definirà allò que acabi sent l’Harmonia, perquè totes som Harmonia. Sigui com sigui, en la comissió de participació parlem d’això.

Sentint-la casa nostra, aconseguirem que camini fluidament la gestió comunitària d’aquest espai.

Apunta’t a participar!

Què hi trobaràs a l’Ateneu Harmonia?

L’Ateneu L’Harmonia és un projecte comunitari que va sorgir l’any 2005 quan un grup de veïns i veïnes es van reunir per crear una iniciativa conjunta amb la finalitat d’aconseguir un equipament cultural i popular gestionat per les entitats arrelades al territori. Després d’una gran lluita de 9 anys i d’una gran pressió veïnal, l’Ateneu Harmonia va obrir les seves portes el setembre del 2014.

La principal motivació de l’Harmonia ha estat, des del principi, crear un equipament que ofereixi, al veïnat, propostes culturals i d’oci amb valors no comercials, que fomentin el consum responsable i la relació amb el teixit associatiu de Sant Andreu. D’aquesta manera l’Harmonia vol consolidar un espai obert de participació, trobada i intercanvi entre les persones usuàries, entitats i veïns i veïnes, així com cobrir la necessitat d’espais pel desenvolupament de l’activitat cultural i de lleure de moltes entitats i col·lectius de Sant Andreu.

Busquem que totes les activitats que s’engeguin i es generin des de l’equipament tinguin un reton social a la comunitat. L’Harmonia és un projecte que s’organitza, i es planifica, de manera assembleària, és a dir, s’incorpora en el procés de presa de decisions, el tracte amb igualtat, transparència i respecte. Hi ha diferents comissions i grups de treball que formen un engranatge per prendre totes les decisions ,a través de l’Espai Ateneu. és per això, què també us convidem a conèixer-nos i a participar-hi.

Un dels nostres pilars és la inclusivitat i la igualtat. és a dir, volem generar un espai i una actitud sensible, positiva i crítica, que no reprodueixi dinàmiques racistes, sexistes, homòfobes, lesbòfobes i irrespectuoses pel què fa a les qüestions de gènere, sinó que facilitin i garanteixin la igualtat efectiva entre totes les persones.

També us volem informar què tenim un protocol de bones pràctiques, ja que també és un dels nostres pilars ser responsables amb el nostre entorn, amb el medi ambient. és la nostra voluntat minimitzar els residus i potenciar l’estalvi energètic.

Estem dintre de la Plataforma de Gestió Ciutadana  i de la Plataforma d’espais Comunitaris, que engloba projectes similars al nostre distribuïts per tota la ciutat i amb l’objectiu de compartir experiències pel què fa a la gestió comunitària.

 

Configuració de cookies


Tanca Més informació