Vols fer una aportació?

L’Ateneu L’Harmonia és un projecte de gestió comunitària, una manera d’organitzar-se on la comunitat, és a dir tu i les persones del teu voltant, decidiu com han de ser les coses i els aspectes que us importen de manera horitzontal i transparent. En col·lectiu, la teva opinió val tant com la de qualsevol altra i la teva implicació és indispensable. 

D’aquí un any aquest projecte arribarà al seu desè aniversari, i trobem imprescindible continuar enfortint els llaços comunitaris a través de l’autoorganització i l’autogestió. I a la pràctica, què vol dir això? Que una de les línies estratègiques per la que apostem i que volem seguir treballant és la d’aconseguir un major autofinançament del projecte, sense dependre de les Administracions. 

Tal i com explicàvem col·lectivament des de la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) al suplement “laculturaCOM” publicat a La Directa, per entendre econòmicament els projectes de gestió comunitària, ens hem de deslliurar de visions lligades al lucre. No tenir lucre no significa que projectes com L’Harmonia no contractem o oferim serveis d’intercanvi econòmic com tallers o espectacles, creant una cadena de proveïdors locals, posant l’economia al servei de les persones i el territori. 

Som projectes – obradors – en permanent construcció, que tenim força clar cap a on volem anar, què volem construir i com ho volem fer. Però també tenim contradiccions, i repensar-se contínuament també ens resulta complex.

Quan ens hem imaginat on volem ser és quan ens hem imaginat espais autogestionats econòmicament. Projectes que defensen – i apliquen – unes condicions de vida dignes per a totes les persones amb qui té una relació contractual. Projectes que no precaritzen i que permeten a les professionals – músics, talleristes, artistes, escriptores, equip tècnic, personal de neteja, servei de restauració, i tantes d’altres – viure sense patir per com arribar a final de més. 

Si continuem reflexionant on volem ser, també ho tenim clar. Volem caminar cap a un model que no normalitzi la gestió publicoprivada, que transformi la ciutat, de baix a dalt, d’acord amb les necessitats, reivindicacions i la mobilització del veïnat. Projectes que surten de la seva gent i la seva terra, que vetllen per les memòries i les lluites, que mantenen la pròpia identitat, pensament crític i resistència. 

Volem continuar sent un espai comú d’organització col·lectiva que ens pertany a tot el veïnat i és per això que et necessitem. Si volem treballar i fomentar la nostra autonomia, hem d’incrementar els nostres propis recursos econòmics. És per això que engeguem l’opció de fer una aportació econòmica. Això ho podràs fer exclusivament a l’hora de realitzar la comanda d’un taller o activitat, a la pàgina de finalització del procés d’inscripció. Aquesta aportació és totalment voluntària i revertirà en els diversos projectes comunitaris que estem impulsant.

A moltes pot semblar contradictori que apostem per la transformació social a través d’una subvenció municipal. Tot i així, des de L’Harmonia entenem que els diners públics han de revertir en la població i en generar oportunitats equitatives a les comunitats. Això sí, és voluntat de la Comissió Gestora avançar cap a un major grau d’autofinançament per enfortir l’autonomia del projecte a través de la diversificació de fonts d’ingressos. L’economia de l’Ateneu s’autogestiona des dels propis espais de participació i decisió de l’Ateneu. La principal despesa pressupostària és la remuneració de les persones que treballen pel projecte, com artistes, companyies, talleristes o l’equip de treballadores. La resta s’inverteix en materials, despeses administratives, activitats i formacions de les entitats i les comissions. 

Els recursos econòmics i humans de l’Ateneu s’orienten a enfortir la participació comunitària. 

Si vols conèixer el projecte de l’Ateneu així com reviure el més destacat de cada any, pots fer-ho consultant les memòries d’actuació aquí.

Nosaltres som més de fets que de propòsits. Per això, comencem a treballar col·lectivament per caminar cap a una major independència financera en el marc de l’Economia Social i Solidària. Ens ajudes a fer-ho possible?

Configuració de cookies


Tanca Més informació