4º Jornada de lactància materna
Data
06.10.22 a les 16.00
La lactància materna ofereix una sèrie de beneficis demostrats al proporcionar de manera natural un aliment adaptat a les necessitats de cada nadó i influir de manera positiva en l’àmbit biològic i emocional del nounat i de la mare. Aquests beneficis i altres aspectes de l’alletament natural s’explicaran en la 4a Jornada de lactància materna organitzada per professionals dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, que tindrà lloc el dijous 6 d’octubre de 2022, a les 16 hores a l’Ateneu L’Harmonia, al recinte de Fabra i Coats, ubicat al districte de Sant Andreu de Barcelona.
L’acte està dirigit a professionals sanitaris i ciutadania i s’organitza en el marc de la celebració a Europa de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que aquest any serà del 10 al 16 d’octubre 2022, coincidint amb la setmana 41 de l’any.
La jornada està orientada a oferir recursos i resoldre dubtes i comptarà amb la participació de professionals sanitàries de l’APBCN com pediatres, llevadores o infermeres pediàtriques; així com professionals d’altres àmbits. Precisament, aquest any la Setmana Mundial de la Lactància Materna se centra a enfortir la capacitat dels diferents entorns de la societat implicats en la protecció, promoció i suport a l’alletament matern.
Programa
Després de la presentació i benvinguda, la pediatra especialista en endocrinologia infantil Paula Sol Ventura parlarà sobre salut mediambiental i lactància materna. A continuació, la llevadora de l’ASSIR Esquerra, Sònia García, tractarà sobre la lactància materna ininterrompuda; la pedagoga Marina Vilarmau oferirà una exposició amb el tema ‘Donar el pit, més enllà del desig’; i l’antropòloga Marta Ausona abordarà la qüestió ‘Maternar, que ens sostè?’
La cloenda serà una representació poètica-musical de Gemma Almagro i Lorena D’Angelo i la moderació de la jornada estarà a càrrec de la infermera pediàtrica del CAP Pare Claret Elena Fraca i de la pediatra de l’Equip d’Atenció Primària de Pediatria Territorial Horta, El Carmel i Sant Rafael Hortensia Vallverdú. Podeu consultar més informació al programa.
Amb aquesta iniciativa, es vol fomentar que els i les professionals sanitàries apostin per promoure aquesta pràctica d’alimentació que té molts beneficis demostrats: proporciona de manera natural un aliment adaptat a les necessitats de cada nadó, i influeix de manera positiva en l’àmbit biològic i emocional de la mare i del nounat des del naixement.
Inscripcions
Per assistir a la jornada cal omplir el següent formulari. La sala té capacitat per a 100 persones.