Agenda

Carregant Esdeveniments

Cinefòrum: “Saber/Sumud/Palestina. Les arrels d’una terra”

Data

12 gener a les 19.30

Projecció del documental “Saber/Samud Palestina. Les arrels d’una terra” i col·loqui posterior amb les directores del documental i col·lectius de solidaritat amb Palestina.


Les darreres setmanes, l’increment exponencial de la violència de l’Estat d’Israel contra la població palestina, en una neteja ètnica massiva, ha tornat a portar Palestina a les portades dels mitjans de comunicació. Però fa dècades que s’està cometent aquest genocidi contra un poble que es nega a desaparèixer. Més de setanta-cinc anys d’ocupació, colonització i apartheid no han aconseguit esborrar Palestina del mapa.

‘Saber / Sumud / Palestina. Les arrels d’una terra’ documenta la resistència que dia rere dia les palestines posen en pràctica, i les violències  acumulades que l’Estat d’Israel empra per continuar expandint el seu règim d’apartheid. Així, aborda el desplaçament forçós de la Nakba del 1948, amb el testimoni de gent gran que vol retornar a casa seva per enterrar-se en el cementiri municipal del poble que els va ser robat. Registra la usurpació de terres, les més fèrtils i plenes de recursos, en una estratègia d’extractivisme colonialista, que expulsa les habitants originàries i aixeca murs que aïllen poblacions i famílies. Recull el testimoni de qui continua llaurant la terra i construint cases, malgrat l’assetjament militar i burocràtic de l’apartheid. Retrata la persecució política de les resistents, sigui a través de l’empresonament, els interrogatoris, les detencions o les agressions de tota mena. Recupera l’impacte de l’expulsió i de la vida en camps de refugiades. Ressegueix la política d’aïllament del món exterior, i la política de la fam i també de la set que imposa l’Estat d’Israel. I és que sense aquesta panoràmica, és impossible entendre com hem arribat fins a la situació actual o comprendre la impunitat d’aquest cas flagrant de neocolonialisme bèl·lic.

“Encara tenim l’esperança de tornar a la nostra terra, encara tenim esperança. Si no tornem nosaltres, tornareu vosaltres. Si no, tornaran els vostres fills”, assevera una de les supervivents de la Nakba del 48, quan recorda el passat i somia el futur. Malgrat totes les dificultats, els i les palestines ensenyen vida quan lluiten cada dia per certificar que existir és resistir.

El film homenatja la perseverança d’un poble que no perd l’esperança. Per donar context al present, necessitem la memòria que ens ofereixen documentals com ‘Saber / Sumud / Palestina. Les arrels d’una terra’. 

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal

Configuració de cookies


Tanca Més informació