Actualitat

Manifest en suport presxs polítiques

El passat octubre amb les diverses detencions que es van produir, la d’en Jordi Cuixart i en Jordi Sánchez, ambdós acusats d’un delicte de sedició; del vicepresident Oriol Junqueras i del conseller Joaquim Forn, acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics, ens vàrem trobar, una vegada més, davant d’una altra injustícia de la Fiscalia espanyola, que vulnera greument el dret de manifestació i el dret a la llibertat d’expressió.

Avui, 23 de març, un cop han passat 5 mesos des del passat octubre, el jutge del Suprem accepta la petició de la fiscalia i torna a decretar presó sense fiança per a Raül Romeva, Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa, considerant que hi ha risc de fuga i reiteració delictiva de les persones encausades, del delicte de rebel·lió del que se les acusava.

Acusar de sedició i rebel·lió  a diverses persones que han fet del pacifisme la seva bandera és, com a mínim, un despropòsit.

No entenem ni compartim aquesta decisió ja que creiem que respon més a una decisió política que no pas a un “delicte” real.

Queda clar que, amb aquestes detencions, no existeix la separació de poders entre un govern cada vegada més repressiu i una justícia que cada vegada està més al servei dels interessos d’alguns grups polítics.

és per tot l’exposat anteriorment que, des de l”Ateneu l’Harmonia i la Federació d’Entitats socioculturals i de lleure de Sant Andreu de Palomar, volem donar tot el nostre suport a les persones detingudes, a les que es troben a l’exili, Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Tonñi Comís, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Marta Rovira – sota qui recau una ordre del Suprem de detenció – i exigim la seva immediata llibertat. Només el poble trencarem les cadenes de la repressió. 

Configuració de cookies


Tanca Més informació