Actualitat

12 d’octubre

El proper 12 d’octubre és el  “Día de la Hispanidad” o “Día de la Raza”, tal i com s’anomenava durant la llarga nit franquista. En aquest dia es commemora un dels majors genocidis de la història.

Es calcula que durant els primers 150 anys de la conquesta d’Amèrica van morir entre 50 i 80 milions de persones, o el que és el mateix, el 95% de la població indígena. A més, va suposar l’inici del tràfic d’esclaus africans que va afectar a milions de persones durant més de 400 anys.

és una vergonya que al Regne d’Espanya, com a antiga metròpoli d’Amèrica Llatina, i principal responsable d’aquests fets, se celebri aquesta fita.

A més a més, en els darrers anys, a casa nostra, aquesta “celebració” ha sigut utilitzada com a pretext per a què diversos energúmens es manifestin per Sants, exhibint la seva simbologia i ideologia nazi-feixista i intolerant.

Per tot això, per ser una exaltació del racisme, imperialisme i espanyolisme més ranci, des de l’Ateneu L’Harmonia el 12 d’octubre no tenim res a celebrar. Per tant, estarem oberts en horari habitual, amb la programació ordinària, ja que per nosaltres és un dia més de la setmana.

A banda d’això aprofitarem l’ocasió per alliberar l’Ateneu de racisme, instal·lant a la façana principal la placa ‘Denominació d’origen antiracista’, un distintiu que gestiona Aixada Antiracista, una plataforma formada per 15 entitats que vol esdevenir referència del combat antiracista i contra la xenofòbia en el món associatiu. L’acte i lectura del manifest es farà a les 17.30 h.

Us convidem a assistir-hi, així com a fer ús de l’Ateneu amb total normalitat. 

[Imatge: Maydo Gargallo]

Configuració de cookies


Tanca Més informació