Actualitat

Fins aviat, Associació Cultural Urbana!

L’Associació Cultural Urbana tanca les seves portes amb un fins aviat!

El seu president i soci fundador, Toni Molina, qui era l’ànima de l’ACU, ens va ensenyar a lluitar per una ciutat per a tothom. L’ACU, des dels seus inicis l’any 1985, va ser pionera de projectes i reivindicacions socials, com ara “Anar de Bolit”, un projecte sobre furgonetes accessibles i sobre la reivindicació del transport públic.

Entre altres anècdotes, ens agradaria destacar algunes anècdotes que explica en Toni al seu llibre:

“Ja de més gran, he estat un activista per defensar els drets del nostre col.lectiu, i recordó especialmente que a  mitjans dels anys setanta, quan vàrem tancar durant dos mesos al S.E.R.E.M – Servei de recuperació i rehabilitació de minusvàlids-, em va impresionar molt veure la mala llet dels grisos que per desallotjar-nos, fins i tot ens treien de les nostres cadires i ens portaven en ambulància a qualsevol hospital on les recuperàvem. Lluny d’ abandonar, hi tornàvem una altra vegada.”

Aquest 2020 han tancat el cicle de l’associació però mantenint viva la memòria històrica de la lluita “Una ciutat per a tothom”.

Des de l’ACU volen agrair a totes les persones que han passat, que han participat i que han acompanyat l’entitat. Ens diuen que no baixem mai els braços en la recerca del benefici solidari, per a que la societat sigui cada dia més sensible a les necessitats de les persones, que mirem en conjunt i no només en el benestar propi. Que entre totes sempre es pot fer més que soles.

L’ACU ha aconseguit molt, però encara queda molt per fer.

Moltes gràcies per tot, ACU!

Configuració de cookies


Tanca Més informació