Actualitat

Per què fem cursos i tallers?

Us proposem, una temporada més, la programació dels cursos i tallers d’hivern. Moltes l’esperàveu, perquè us heu acostat al taulell d’informació a preguntar-ho. Algunes de vosaltres ja la coneixeu, perquè acompanyeu, des dels vostres espais, la vida de l’Ateneu. Altres, potser, us la trobareu pels diferents espais de poble.

La comissió de cursos i tallers i la comissió Gestora hem escoltat les vostres iniciatives i inquietuds i les hem integrat en aquesta nova proposta. Entenem que els cursos i tallers són una oportunitat de fer gran el projecte de l’Ateneu L’Harmonia, compartir complexitats i teixir vincles. En definitiva, proposem al poble un espai de vida comunitària que sigui fruit del que ens inquieta a fora, als nostres carrers i places, i a casa nostra.

és justament per aquest motor que empeny el projecte que ens allunyem de la idea del consum de la cultura i l’oci, tot desitjant que les accions formatives que oferim fomentin l’esperit crític i la participació activa. Volem que tinguin un retorn que sigui positiu i transformador per la societat. Entenem que l’Ateneu no és un espai de professionalització, i, per això, et proposem espais formatius de curta durada, el màxim d’accessibles i inclusius.

Aquests propers mesos seguim apostant per les propostes que més t’agraden i també per diverses col·laboracions que ens impulsin a ser valentes per treballar-nos a nosaltres mateixes, de dins cap a fora; els canvis petits que estan al nostre abast són els que generen els grans canvis de models i d’estructures.

Hem pensat en tallers de Qigong per sentir-nos bé amb nosaltres, com Els sis sons curatius o Qigong per les cervicals, així com monogràfics de la cultura de la comunicació no violenta, com Els pilars de la comunicació no violenta o El poder de l’empatia.

Aprofitem el març reivindicatiu i les seves dates com el Dia de la dona (8 de març) o el Dia Internacional contra la Discriminació Racial (21 de març) per aturar-nos, trobar-nos i reflexionar plegades.

Gràcies a la col·laboració amb el col·lectiu Nadons en Harmonia pensarem juntes en l’alimentació, que és la base de les nostres famílies; i gràcies a l’Escoleta de Cinema oferirem un espai a les més petites per a la participació. Incloem, finalment, el cicle de Masculinitat(s), un nou format on l’espai Taller d’Homes ens acompanyarà en la construcció de noves identitats.

Esperem que els gaudeixis, i alhora et convidem a ser part activa d’aquest projecte col·lectiu, tant en l’assistència als cursos i tallers, com als espais i òrgans de participació de l’Ateneu!