Actualitat

Canviem d’any i amb ell torna una nova edició de la Xarxa Poètica!

Amb el canvi d’any arriba per quart any consecutiu una nova edició de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu. El 2020 i 2021 han estat uns anys atípics on s’ha evidenciat (encara més) com d’importants són les cures i la connexió amb nosaltres mateixescom d’important és la cultura, la que ens ajuda a crear noves realitats i horitzons. La que és capaç de traslladar-nos a altres realitats. La que ens fa somiar, reflexionar i créixer.

Poesia com a diàleg, intercanvi, reivindicació, coneixement mutu, crit i emocions. Per una acció social i comunitària feta paraula i cultura viva.

Diem poesia com a refugi comunitari perquè volem repetir l’acció poètica de la darrera edició, omplint els murs del districte de Sant Andreu amb poesies escrites pel veïnat. Si t’agrada la poesia, ets de les que escriu els seus pensaments a una llibreta, mires el mon amb ulls poètics et convidem a participar en aquesta nova #AccióPoètica. Des de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu fem una crida per rebre micropoemes de màxim 140 caràcters amb l’objectiu de portar a terme l’Acció Poètica de la darrera edició i omplir així el districte de paraules i poemes, que poden estar escrits en la llengua que vulguis. No admetrem poesies amb contingut partidista, racista, sexista, religiós i feixista. Pots enviar tants micropoemes com vulguis, però amb la voluntat d’assegurar una diversitat de mirades, només un d’ells podrà ser seleccionat per intervenir artísticament les parets del districte. Tens temps per enviar el teu micropoema fins el 30 de gener a les 23.59 h a [email protected]

Fem que allà on hi ha murs, les lletres en siguin les protagonistes!

El que inicialment era una proposta engrescadora de quatre projectes, en només quatre anys ja compta amb la participació de Can Portabella, el Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”, l’Ateneu L’Harmonia, l’Espai 30, el centre cívic de Sant Andreu, la Torre la Sagrera, la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero, la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet, Can Clariana, el Centre Cívic Bon Pastor i el Centre Cívic de Trinitat Vella. A més compta amb el suport de l’Intercanviador de l’Espai Jove Garcilaso.

Durant el mes de febrer submergirem Sant Andreu en un mar de poesia, de reivindicació, de cultura. Perquè al cap i a la fi, fem allò que ens agrada: generar debat, generar pensament crític.

Volem fer de Poètica un crit a favor de la llibertat d’expressió. Expressarem amb paraules tot allò que no podem dir en silenci. Intentarem trobar els límits al llenguatge, perquè ningú no els ha escrit, i només posarem límits al llenguatge sexista, racista, homòfob, i, en definitiva, discriminatori.  Perquè com diria àngel Igelmo, La poesia és una obra mestra de la llibertat. Perquè pensem que la poesia no té limitacions i ens fa lliures, perquè ens pertany i la volem compartir, i perquè la paraula és l’arma més potent per reivindicar drets i lluitar contra les desigualtats.

Configuració de cookies


Tanca Més informació