Actualitat

Construcció de l’escola La Maquinista, JA!

Des de L’Harmonia volem donar tot el suport a la comunitat educativa de l’Escola La Maquinista en la seva lluita i ens adherim al manifest que han redactat:

L’escola La Maquinista va iniciar la seva activitat el curs 2008-2009 en mòduls provisionals.

Després de 9 anys seguim en aquesta situació, amb instal·lacions cada vegada més deteriorades i sense perspectives de solució.

La qüestió ha estat i és un tema de l’espai que ha d’ocupar l’escola definitiva, que implica negociacions entre l’ajuntament i un privat (La Maquinista). Segons el govern i el color polític de cada moment, s’arriba a una sèrie d’acords que es trenquen amb el canvi de govern.

La comunitat educativa patim aquesta situació i ens sentim sols.

La nostra escola, situada al barri del Bon Pastor[i], es caracteritza per un projecte educatiu potent i compromès amb l’equitat i la inclusió.  Vetllem per la qualitat i la cohesió social a través de projectes impulsats  des del centre[ii].

Demanem la responsabilitat dels representants de les administracions per vetllar per l’educació d’aquest país i fer costat a l’escola en aquesta situació d’injustícia, sent proactius en el procés de desencallar aquesta situació i vetllar pel dret de les persones a una educació de qualitat.

I us demanem col·laboració en mobilitzacions i difusió de la nostra causa.

Moltes gràcies!

[i]Bon Pastor: 30 punts percentuals per sota de la mitjana de la ciutat pel que fa a renda familiar, menys de la meitat de titulats universitaris i de grau superior que la mitjana de la ciutat (11,2 i 27,5 respectivament). Informació extreta de les darreres dades disponibles: http://www.bcn.cat/estadistica/catala/dades/inf/barris/a2013/barri59.pdf

També cal sumar la situació perifèrica respecte l’entramat urbà. Totes aquestes característiques fan que la institució educativa sigui la peça de reforç més rellevant per apuntalar la situació de les persones en edats formatives.

[ii] +educació i la universitat del temps lliure.

 

En suport a la lluita de l’Escola La maquinista us fem a mans de les properes convocatòries de manifestacions i concentracions. Fem que els infants tinguin un espai digne, ja!

Convocatòria de manifestació:

  • Divendres 10 de febrer, 16.45 h
    Lloc: Escola La Maquinista
  • Dimarts 14 de febrer, 18.30 h
    Lloc: Pl. Orfila

Configuració de cookies


Tanca Més informació