Actualitat

Manifest per una Festa Major lliure d’agressions

Des de l’Ateneu L’Harmonia volem deixar clara la nostra posició de rebuig cap a les agressions i actituds masclistes, lgtbifòbiques, racistes, feixistes, classistes i capacitistes. Volem unes festes lliures d’actituds de merda i poder viure-les i gaudir-les en total llibertat.

És per això reivindiquem l’important paper que juga la comunitat a l’hora de desaprendre i aprendre col·lectivament, reaccionant davant les violències amb determinació, intel·ligència col·lectiva i posant-hi tots els recursos dels que disposem. Condemnem les violències, però no l’autodefensa davant del que ens oprimeix.

Volem recordar les quatre víctimes d’una família, dos d’elles menors, que van morir la matinada d’aquest dimarts en un incendi al local de la Plaça Tetuan on vivien. No volem que quedin en l’oblit i passin a ser simples números dins les estadístiques. Denunciem l’emergència habitacional, la precarietat a la que ens empenyen el capitalisme i la pobresa energètica com les causants d’aquesta tragèdia i exigim polítiques públiques decidides a que no hi hagi cap persona sense una llar digne, ni preus abusius al servei de l’especulació ni pisos buits per al mercadeig del dret a l’habitatge.

També i sobretot, volem tenir un especial record pel jove mort de forma violenta la passada matinada de diumenge a la Pl. de Can Fabra. Per a tota la seva família i amics tot l’escalf que els hi podem donar en aquests moments tan durs. Les joves són el futur i el present i per elles i ells és per a qui hem de lluitar per deixar un món millor i més just. Volem ser altaveu i denunciar aquestes situacions perquè no tornin a succeir ni al poble de Sant Andreu ni enlloc.

Des de L’Harmonia aboguem per una resolució dels conflictes amb la paraula, el debat i la reflexió com a eixos principals i convidem a tot el poble de Sant Andreu a ser part de la solució.

I ho tenim clar: sols el poble salva al poble.

Configuració de cookies


Tanca Més informació