Actualitat

#Batec​: Descobreix el mapa sonor de les llengües maternes

Sabies que al món es parlen unes 6.000 llengües? El passat 21 de febrer vam commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, que va ser aprovat per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, com una jornada reivindicativa per reivindicar la importància del patrimoni lingüístic mundial i la necessitat de reconèixer la diversitat lingüística i cultural dels diversos territoris. Una riquesa lingüística i una pluralitat idiomàtica que és un valor que cal preservar, doncs les llengües reflecteixen diverses visions de la societat i del seu sistema de valors, alhora que constitueixen un poder determinat en la identitat de la humanitat.

La continuïtat d’una llengua depèn del compromís dels seus parlants per utilitzar-la en els diversos àmbits socials, així com de la voluntat de les institucions públiques d’apostar per la normalització lingüística. L’ús de les llengües maternes en el marc de l’enfocament plurilingüe ens mostra una educació de qualitat; la base empoderadora de les societats.

És per això que diverses persones de la comunitat harmònica han impulsat aquest mapa sonor reivindicant les seves llengües maternes així com les diferents sonoritats. A través del mapa aprendrem a presentar-nos en diversos idiomes. Si la teva llengüa materna no hi surt, envia’ns un àudio a [email protected] responent les següents preguntes:

  • Hola
  • Com et dius
  • On vas néixer
  • On vius
  • Quants anys tens

Configuració de cookies


Tanca Més informació