El passat 28 de gener, en el marc del VII Cicle de Cinema i Salut Mental de Sant Andreu, des de la Comissió Antiestigma en col·laboració amb la Comissió de Programació de l’Ateneu vam organitzar la projecció Zauria(k) [Ferida(es)], un documental que tracta sobre la bogeria, els malestars i la salut mental des d’una perspectiva feminista. Tracta de visibilitzar la intersecció entre la salut mental/sofriment psicosocial i les vivències de gènere, mitjançant la realitat de 9 persones socialitzades com a dones. El que no s’anomena no es veu, i el que no es veu no existeix.
Un treball que pretén visibilitzar la relació entre els processos de psicopatologizació i la condició de gènere i interpel·lar a l’imaginari entorn als malestars psicoemocionals/diagnòstic/salut mental mitjançant la narració de diferents experiències reals, utilitzant expressions artístiques com la narrativa, la il·lustració i la poesia.
Vulnerabilitat, cures, malestars, col·lectivitat, marges, gènere…Com entenem la bogeria? És a partir d’aquesta reflexió que neix la present conversa entre Anna Carrió, Luci Marcos i Patrícia Zamora, membres de la Comissió Antiestigma de l’Ateneu. Ens acompanyes a escoltar-les?