Agenda

Carregant Esdeveniments

Veus contra el masclisme. Jornada Antiestigma

Data

14.03.20

Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d’aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també.
Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és “un” home… compteu quants poden ser. No és “una” dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos.

A L’Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem. (Mar Vallecillos)

La comissió antiestigma hem preparat pel 14 de març una jornada plena d’activitats obertes i gratuïtes per a tots els públics. Tot seguit pots consultar la programació de la jornada.

Matí

10:45h – Obertura de portes, presentació de la jornada i de la comissió.

Durant tot el matí, mostra d’entitats de la comissió. Podeu passar per l’espai 1 d’octubre i descobrir i demanar informació a totes les entitats i col·lectius que formen part de la comissió.

11h – Jocs de taula antiestigma amb la col·laboració d’ALC Stronghold i les diferents entitats de la comissió.

D’11 a 13h – Gimcana FANJAC. Només quan et poses en la pell dels demés tens consciència de les seves limitacions i sentiments. En aquesta gimcana et posarà a la pell de l’altre havent de superar proves quotidianes que, a vegades, no són tan fàcil com semblen.

D’11 a 13h – Taller de creació d’un Fanzine. Veniu a crear dibuixos, il·lustracions o escrits sota la temàtica ‘estigma’, que s’inclouran al FanAct, el fanzine d’ActivaMent.

12h – Mostra del grup de percussió Reperkutim – Bloco SuCa Barcelona. Actuació del grup inclusiu Reperkutim que utilitza la batucada com a eina de transformació social, sumant capacitats a partir de la diversitat dels nostres barris. Després realitzarem un taller obert on, qui ho vulgui, es podrà penjar un tambor per acabar tocant un ritme conjuntament.

13h – Vermut amb musiqueta. El grup de música del SRC, format per una desena de persones que han començat a crear, ens interpretaran versions d’altres èpoques en col·laboració amb l’Escola de Blues. Descobrirem els origens del blues i el seu estigma.

14h – Dinar a càrrec de la Cooperativa La Tempesta. El preu del tiquet tindrà un cost de 3€ i es podrà adquirir el mateix dia fins acabar existències.

Tarda

16h – Presentació del llibre: “Tu no entens res… però jo tampoc!”. La Marta Carreras presentarà el seu llibre il·lustrat on ens aproparà la seva experiència i ens explicarà com la teràpia canina va ser un suport imprescindible. A més, del 9 al 22 de març gaudirem a l’espai 1 d’octubre de l’exposició dels seus dibuixos.

17h – Teatre fòrum. Representació teatral de les membres del taller de Teatre Social d’ActivaMent que es realitza tots els dilluns a l’Ateneu. Podrem veure una peça sobre la discriminació en l’àmbit laboral i portar el debat a l’escenari per mirar de trobar alternatives conjuntament.

18h – Recital de poesia en moviment. Lectura de poesia femenina multicultural on posarem en moviment les imatges que dansen entre les lletres, utilitzant la música de pont entre la poesia i el cos.

19h – Espectacle ‘Inside my mind’, a càrrec de la Cia. Fil a l’agulla. Inside my mind busca abordar des de dins els trastorns mentals: veus que no callen, ansietat extrema, eufòria descontrolada… Segons l’OMS, 1 de cada 4 persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida.

20.30h  – Fi de festa. Finalment la comissió antiestigma ha preparat un moment sorpresa que de ben segur que agradarà!

La Jornada Antiestigma es podrà seguir en directe a través del twitter de l’Ateneu L’Harmonia (@AteneuHarmonia) com a part del taller Cinemàtiques de la web que organitza LiveMedia a la Fàbrica de Creació de Fabra i Coats.

La comissió antiestigma es reuneix mensualment per tal de visibilitzar i defensar els drets de les  persones que pateixen diferents tipus de discriminació i dinamitzar accions per trencar estigmes.

Pots consultar i descarregar-te el tríptic amb tota la informació de la jornada fent clic aquí. Si vols apuntar-t’hi envia un correu a: antiestigma@ateneuharmonia.cat

Organitza: Comissió Antiestigma

Col·labora: Cooperativa La Tempesta, ALC Stronghold i Livemedia.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal