Agenda

Carregant Esdeveniments

Veus contra el masclisme. Taula rodona: Cossos no normatius

Data

26.11.21 a les 19.00

Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d’aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també.

Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és “un” home… compteu quants poden ser. No és “una” dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos.

A L’Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem. (Mar Vallecillos)

Aquest mes de novembre de 2021 volem focalitzar el cicle Veus contra el Masclisme en un tema que ens afecta a totes: els cossos no normatius. Perquè de la norma, del cànon, s’ha fet l’opressió sobre tot allò que habita fora d’ell. Cossos dissidents, que no responen a la norma imposada i que suporten mirades, comentaris i judicis no demanats. Ferides, ganivetades diàries per no emmarcar-se en un imaginari irreal, heteropatriarcal, violent.

Volem visibilitzar els cossos no normatius amb dues exposicions com “A pelo” i “Cossos indomables“; reflexionar sobre la repercussió que té aquesta normativitat sobre nosaltres amb el passi del documental “Fat Front“, i volem debatre amb la conversa “Cossos no normatius”, on comptarem amb la participació del col·lectiu A Pelo! i de Mireia Marcó i Rebeca Molero i on posarem l’accent en les conseqüències i la violència de la mirada heteropatriarcal envers els cossos no normatius, envers tots els cossos. També comptarem amb la participació del grup de percussió Tracututrà.

Acte de Festa Major

© Fotografies de Rebeca Molero i Mireia Marcó

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal