Actualitat

Comunicat de l’oficina d’habitatge popular de gràcia i l’Obra Social Barcelona

“No entiendo La Jahnela como mi casa, sino como una casa para todas.”- Diana, “Sistah Sindy Nero”

La companya Diana “Sindy” vivia des de feia dos anys al bloc okupat La Jahnela – Travessera de Gràcia 156 –  a la Vila de Gràcia. El passat 4 de desembre va decidir treure’s la vida davant del perill de desallotjament que suposava l’enderroc del bloc contigu Ca la Trava – Travessera de Gràcia 154.

La Sindy i el seu gos Pepito, la Neide i la seva filla, el Jordi i el seu fill, viuen al bloc okupat La Jahnela i porten dos anys intentant regularitzar la seva situació habitacional. Cap negociació amb la propietat d’ambdós blocs, La Llave de Oro, ni amb l’Ajuntament ha donat encara cap solució.

Després del desallotjament de Ca La Trava el passat mes d’octubre, i des de dilluns de la setmana passada, la Llave de Oro va començar l’enderroc del bloc posant en perill a les veïnes de la Jahnela. Esquerdes, sorolls, tremolors, intermitències en el subministrament elèctric… Tot això es va fer saber immediatament al Districte de Gràcia, mitjançant un informe d’Arquitectes Sense Fronteres que especificava els danys que l’enderroc de Ca La Trava podria infringir a La Jahnela. La situació de violència immobiliària que estaven patint les veïnes es va fer insuportable i van exigir la paralització de l’enderroc.

Degut a la inacció del Districte, el dimecres de la mateixa setmana, es va convocar una concentració davant del bloc impedint l’entrada dels operaris i denunciant aquesta situació. L’acció va concloure amb una reunió a la seu del Districte, on les veïnes van manifestar de quina manera els estava afectant l’enderroc i van exigir que l’Ajuntament i el Districte intervinguessin en la fi de les obres.

Fins a dia d’avui, les obres d’enderroc han continuat. El passat dimecres, la Sindy, summament afectada per la situació, va treure’s la vida. Així ho ha manifestat deixant notes de comiat explicant el motiu de la seva decisió. La Llave de Oro no s’ha dignat a aturar l’enderroc.

Aquesta vegada, ens ha tocat de prop. La mort de la Sindy és un exemple més de la violència immobiliària que patim. Tant si vivim de lloguer, com okupant, l’expulsió sistemàtica de les veïnes dels barris de Barcelona posa de manifest que una classe de rentistes s’enriqueixen gràcies a l’ofec de la classe treballadora.

Seguirem lluitant des dels barris defensant l’habitatge fora del mercat especulatiu. Aquesta era la lluita de la Sindy.

No és un suïcidi. és un assassinat.

Configuració de cookies


Tanca Més informació