Actualitat

No a l’Hermitatge

Des de la Xarxa d’Espais Comunitaris (X.E.C), volem manifestar el nostre rebuig al projecte de l’Hermitage. Un cop més la cultura és utilitzada com argument per amagar una operació urbanística on el benefici privat dels fons d’inversió internacionals es posarà per sobre de qualsevol interès col·lectiu.

A Barcelona hem vist massa vegades aquest model, i per tant, coneixem les conseqüències que comporta: gentrificació, treballs precaris i saturació de la mobilitat. Es continua socialitzant les pèrdues i privatitzant els beneficis, fent servir la ciutat com un recurs més, un recurs, que es troba al límit.

Som conscients de la situació que estem vivim i la desesperació que suposa per a moltes persones, però l’aposta per un model fallit basat en el creixement exponencial del turisme no serà mai la solució, i encara menys quan la proposta surt d’un organisme tan opac com és l’Autoritat Portuària. Necessitem projectes culturals situats i arrelats, sostenibles i compromesos amb l’economia social i solidària, la cultura de base, les comunitats veïnals i les entitats. L’Hermitage es troba les antípodes del model cultural que defensem, és per això que des de les diferents entitats i projectes que componen la X.E.C ens oposem frontalment a aquest projecte.

Signem: Associació Borsí pel Barri, Associació Cultural Casa Orlandai, Coordinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca, Ateneu L’Harmonia – Federació d’entitats de Sant Andreu, Cooperativa La Fàbrica, Casal de Barri Pou de la Figuera, Associació educativa i cultural Formes, Ateneu Popular 9 Barris – Bidó de Nou Barris.

Pots adherir-te al manfifest aquí.

Configuració de cookies


Tanca Més informació