Actualitat

Què queda del 15-M avui en dia?

El 15-M del 2.011 jo em trobava de viatge i per tant no vaig poder viure en primera persona, tal com m’hagués agradat, la mani i la posterior acampada espontània. Però sí que vaig participar els dies següents de les assemblees multitudinàries dels vespres a Pl. Catalunya i així sí que vaig viure les xiulades i escridassades a la gent dels sindicats oficials que s’hi va apropar encuriosida i totalment descol·locada, en uns moments en que la casta sindical cridava més allò de a les mariscades! en lloc de a les barricades!

Que no, que no, que no nos representan: un crit que resumia la ràbia continguda, la indignació (recordeu? era el moviment dels indignats). Un crit hereu d’aquell ¡Que se vayan todos! argentí.

Aviat hi va haver qui ho va veure clar. L’acampada continuada a Pl. Catalunya era insostenible i havíem de tornar als barris (poble, en el nostre cas) per continuar la lluita des de la proximitat. Així que ens vam anar agrupant i coordinant la gent de Sant Andreu que voltàvem per allà per portar a casa nostra la flama encesa del 15-M.

La plaça Orfila la va acollir (bé, en alguns casos concrets van ser també les parròquies de Sant Andreu i de Sant Pacià, tot i que amb intensos debats interns sobre la conveniència de la convivència amb l’Església, però és que l’aigua de la pluja era molt pitjor que l’aigua beneïda). Assemblees interminables on qui volia prenia la paraula. I al final, de premi algun poema, alguna cançó. Vam crear comissions (economia, cultura, …). De fet la comissió de cultura del 15M va organitzar fins molts anys després la “Poesia a la plaça”, una jornada poètica a Pl. Comerç cada setembre pels volts de les dates de la Mercè. I aquelles xerrades del Raimundo Viejo il·lustrant-nos amb termes polítics totalment desconeguts per a la majoria de nosaltres. Tot això ben barrejat en el temps amb la lluita andreuenca per a aconseguir la gestió comunitària de l’Ateneu L’Harmonia.

Què queda del 15-M avui en dia? Doncs jo ben bé no ho sé però almenys si a casa nostra ens va resultar útil per a aconseguir L’Harmonia que vinguin molts 15-Ms més!

Alberto A., participant de la Comissió de Programació i membre de la Federació d’Entitats Socioculturals i de Lleure de Sant Andreu de Palomar.

Configuració de cookies


Tanca Més informació