Després de la rebuda i lectura de sol·licituds amb la finalitat de participar a la convocatòria artística 08030 creART! els projectes seleccionats són el de Vitari i el de Begoña Molina Nieto.
Vitari
Vitari es defineixen com un grup musical de post rock de naixement recent, amb influències són diverses i variades com Jeff Buckley, Silver Mt. Zion, PJ Harvey, Núria Graham, Godspeed You! Black Emperor, Björk i Sigur Ros, entre d’altres. El projecte està format per Sara Alarcón, bateria; Mar Mariner, teclista; Sergi Granados, guitarra; i Marta Vallvé, baixista, cello i arpa. Les lletres en unió amb la música pretenen expressar tot una gama de sentiments que van des de l’exploració de les relacions personals, fins a l’optimisme derivat d’entendre la fugacitat de les entitats i del present, la relació de la música amb el món irracional dels sentiments i la mort i el (des)equilibri que troba al món racional i analític (canalitzat per les llengües, la filosofia i la ciència), que molts cops no és capaç d’entendre i processar aquest altre món més profund i inconscient (canalitzat per la música, la poesia, les arts plàstiques i d’altres arts pures).
Conceben el col·lectiu no només com un grup per fer cançons i tocar sinó com un espai de creació i reflexió horitzontal que, partint de la música, els permeti experimentar conjuntament i plantejar qüestions de tot tipus (filosòfiques, polítiques, existencials, artístiques, etc.). Els agrada tocar la música de forma orgànica, sense tenir sempre les estructures del tot delimitades i deixant espai perquè es construeixi cada vegada, donant-li vida pròpia a les cançons. Treballen qüestionant les fronteres de la “propietat intel·lectual”, tant quan es tracta de la composició dins del grup (composició conjunta o composició individual però reconceptualitzada en comú, mai sagrada) com establint diàlegs amb cançons d’altres autors i autores que van molt més enllà de les versions (les que anomenen deconstruccions).
El seu projecte es basa en una anàlisi de la cara, sobretot de la femenina utilitzant tant tècniques pictòriques com el dibuix. No té un objectiu final però si que busca la inquietud en l’espectador, certa incomoditat i debat. A més, també busca desenvolupar la seva tècnica en l’àmbit del dibuix (en l’àrea de l’anatomia humana), tot fent una anàlisi del color tenint com a referent el moviment faovista, entre d’altres. Utilitza tècniques diverses, com per exemple acrílics, guix, grafit, carbonet i pastel, i diverses textures, com fustes reciclades del carrer, diferents papers i teles. S’inspira en Egon Schielle, Twombly, Gaugin, Nadiakwd o Conradroset. Pensa que l’art hauria de sortir dels museus, galeries i subhastes i arribar als barris que són plens de joves artistes als que se’ls tanquen les portes.