Actualitat

Arriba la 2a edició de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu!

Arriba febrer i amb ell ho fa una nova edició de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu. En aquesta segona edició, la Xarxa s’engreixa ampliant el seu radi d’acció a més barris del districte. Així, la Biblioteca de Trinitat Vella – J. Barbero, el Centre Cívic de Sant Andreu, Difusor/ B-Murals centre d’art Urbà i La Torre de la Sagrera s’uneixen a l’Ateneu L’Harmonia, el Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”, l’Espai 30 i Can Portabella en aquesta iniciativa col·lectiva que impregnarà de poesia el Districte de Sant Andreu del 6 al 22 de febrer.

L’objectiu del cicle és el d’apropar la poesia a les diverses comunitats dels equipaments, del districte i de Barcelona, ja que considerem que, tot i que la tendència és a l’alça, encara són pocs els espais de la ciutat on es programa poesia. Volem ser un micròfon que doni veus a tot tipus de persones disposades a deixar-se impregnar per la poesia: poesia recitada, poesia cantada, poesia visual, fins i tot ballada. Poesia càlida, divertida i punyent; en definitiva, poesia a raig!

Durant el mes de febrer submergirem Sant Andreu en un mar de poesia, de reivindicació, de cultura. Perquè al cap i a la fi, fem allò que ens agrada: generar debat, generar pensament crític. La gran majoria d’activitats se la xarxa són gratuïtes i d’entrada lliure.

La inauguració de la xarxa serà a l’Espai 30 dijous 6 de febrer a les 19h amb la inauguració de l’exposició ‘Camins de serp’, de Josep Mº. Garcia. L’exposició es podrà visitar fins el 28 de febrer.

La segona parada serà a la Torre de la Sagrera divendres 7 de febrer on a partir de les 19.30h hi haurà un escenari obert, música en viu i punxa discs organitzat pel col·lectiu juvenil La Sagrera Alternativa.  Un vespre ple de poesia i música de cantautor vinculada al territori amenitzat amb beguda i menjar per fer boca! La Torre també acollirà el taller ‘Escrivim poesia’, a càrrec d’Alba Romanyà. Serà el 13 de febrer a les 18.30h amb inscripció prèvia.

Seguint amb la literatura la següent parada serà a l’Ateneu L’Harmonia dijous 13 de febrer a les 20h, on el col·lectiu Mujeres Maravillas ens interpretaran contes per adults. La Lorena Bazán maridarà cada conte amb una cervesa.  A més, el Club Maillard, entitat allotjada a l’Ateneu L’Harmonia, prepararà una cervesa especial per un dels contes. L’activitat és gratuïta però el tast de cerveses tindrà un cost de 5€.

La ruta seguirà a l’Espai 30 a l’espectacle multidisciplinar ‘Com una pedra negra’, a càrrec de les andreuenques Sònia Moll, Marta Dalmau i Sergi Blanch. Tindrà lloc divendres 14 de febrer a les 20h i tindrà un cost de 5€. Música, poesia i fotografies en un únic espectacle!

La cinquena parada serà al Centre Cívic de Sant Andreu al taller ‘Agafa la ploma’, facilitat per Carla Fajardo, poeta guanyadora del premi Martí Dot 19 pel seu darrer llibre ‘Limítrofes‘, on desenvoluparem dinàmiques creatives per aprendre a construir els nostres propis texts.  Serà dissabte 15 de febrer a les 11h amb inscripció prèvia.

Un cop haguem acabat el taller ens dirigirem a la Nau Bostik per gaudir del mural poètic Live Painting a càrrec d’Irene Valiente. I hi haurà vermut! Serà dissabte 15 de febrer a les 12h a la Nau Bóstik.

I la darrera setmana de la Xarxa Poètica començarà a la Torre de la Sagrera, dimarts 18 de febrer a les 18.30h a la presentació del llibre ‘Mentre dorms’, d’Anna Mº Casanovas.

La ruta seguirà al Centre Cívic de la Sagrera La Barraca on els protagonistes en seran els infants a l’espectacle familiar ‘Môesia’ de Mô Clown Cia. Serà divendres 21 de febrer a les 17.30h. Vine a descobrir amb la pallassa Mô què és la poesia!

El mateix divendres 21 de febrer a les 19h el Casal de barri Can Portabella acollirà el concert ‘Recitals a domicili’, un quartet que musica els versos del poeta Eduard Carmona, component del grup, Vicent Andrés Estellés, Jacques Prévert o Max Besora.

I la xarxa no només la formen 8 projectes. També la forma la ciutadania; infants, veïns i veïnes que han dipositat les seves poesies a les diverses bústies que es poden trobar en escoles i equipaments del districte de Sant Andreu, com ara El Sagrer, el Jesús Maria i Josep, el Turó Blau o l’escola Ramon Llull. Omplirem les bústies amb versos i retornem la poesia al carrer a l’espectacle de cloenda de la xarxa el dissabte 22 de febrer a les 12h a la Pl. Masades. Una proposta dinamitzada per Radio Cava-ret, un col·lectiu jove i dinàmic que treballa amb l’escriptura, el llenguatge i el cos.

A més, durant tot el mes de febrer podrem trobar a les xarxes socials de la Xarxa Poètica recomanacions poètiques vingudes directament des de la Biblioteca Trinitat Vella – J. Barbero. Perquè les biblioteques són imprescindibles. Són aquell refugi on sempre podrem descobrir noves històries. On la imaginació sempre hi tindrà lloc.

Volem fer de Poètica un crit a favor de la llibertat d’expressió. Expressarem amb paraules tot allò que no podem dir en silenci. Intentarem trobar els límits al llenguatge, perquè ningú no els ha escrit, i només posarem límits al llenguatge sexista, racista, homòfob, i, en definitiva, discriminatori.  Perquè com diria àngel Igelmo, La poesia és una obra mestra de la llibertat. Perquè pensem que la poesia no té limitacions i ens fa lliures, perquè ens pertany i la volem compartir, i perquè la paraula és l’arma més potent per reivindicar drets i lluitar contra les desigualtats.

I per a tu, què és la poesia?

Configuració de cookies


Tanca Més informació