Actualitat

Artistes participants de la quarta residència “08030-CreART”!

Després de la rebuda i lectura de sol·licituds amb la finalitat de participar a la convocatòria artística 08030 creART! els quatre projectes seleccionats són L’Escletxa, Carmen Vegana, Fourplusone i El Club del Fracàs. Tot seguit pots consultar més detalladament els projectes guanyadors. El jurat i la comunitat harmònica estem molt satisfetes per les diverses propostes rebudes i la diversitat que representen!

L’escletxa, de Mireia J. 

“L’Escletxa” ens convida a entrar al Museu del Segle XXI, on Vanessa Ortega ens guia a través de les diferents obres d’art que s’hi exhibeixen. Plena d’orgull, la Vanessa ens explica com de lluny ha arribat l’home occidental i l’èxit evolutiu d’abançar sense parar, a qualsevol preu, siguin quines siguin les conseqüències.
A través de la poesia, l’art visual, l’humor i el cor; l’espectacle ens mostra l’escletxa cada cop més gran entre el món natural i el món artificial. Ens urgeix a conectar, a parar, sentir i aixecar la mirada abans que sigui massa tard. “L’Escletxa” és una performance immersiva i instalativa que va nèixer al 2017 en un petit estudi a Anglaterra. Una obra que ens reconecta amb el món sensorial, amb el nostre voltant i amb aquells que ens envolten. Que ens convida a parar i reflexionar i ens fa veure que el creixement desproporcionat del capitalisme no és la resposta.

Carmen Vegana, de Tali.

Carmen Vegana és un projecte de menjar vegà, experimentant sobretot en l’àmbit dels postres i els dolços. Els principis del projecte són honrar a les nostres àvies i les persones que ens van cuidar alimentant-nos, deixant-hi en cada plat les seves cures i amor, les seves ganes de que ens trobéssim fortes i llestes pel que vingués amb la vida i felices aprenent a gaudir amb el nostre cos i els nostres sentits. També persegueix el fi de l’autonomia. Quina autonomia podem assolir a nivell social si no desenvolupem i perfeccionem la pròpia, la que necessitem biològicament, tots i totes?
Un projecte gastronòmic amb un posicionament polític, tant antiespecista com anticapitalista, que té la voluntat de crear espais de reflexió i divulgació, d’aprenentatge col·lectiu i comunitari i on s’utilitzaran ingredients que sapiguem que no provenen de fonts d’explotació. A més, el projecte comptarà amb l’accessibilitat per a persones sordes mitjançant la interpretació de llengua de signes. Si vols conèixer més el projecte Carmen Vegana, ja pots seguir-la als seus directes a la plataforma twitch! La intenció d’Helena? desaprendre i aprendre, sempre amb perspectiva transfeminista i anticapitalista.

Fourplusone, de Josep P., Joan V., Marc C., Jon C., Raimundo M., Luis A., Adrià S., Albert C. i Sergi P.

Fourplusone és un projecte artistic multidisciplinar que barreja la música original amb la producció cinematogràfica, la moda, la dansa i altres disciplines en format video.
L’equip consta de 4 músics especialitzats, en col·laboraboracó amb cantants convidats, creant junts una peça musical original. A l’altra a banda de l’equip, a la part visual, la realització de vídeos musicals creatius (per al cantant convidat) de la mà de dos filmakers. També compten amb la participació de dos enginyers de so, una modista, un dissenyador gráfic, una directora escénica, un enginyer d’il·luminació, un especialista en marketing i un coordinador.  El projecte 4 + 1 té l’objectiu de publicar vídeos musicals en format estacional (com fan els programes de televisió), publicant 6 vídeos amb 6 diferents artistes convidats per any, a totes les plataformes digitals. Els principals objectius del projecte son la creació d’una obra artística completa, arribant a un public mixte, majoritariament format per artistes o amants de l’art. La intenció de Fourplusone? Fer 4 concerts de presentació i una mini gira!

El Club del Fracàs, de Lara M.

El projecte de residència que ens proposa Lara, membre de la comitiva de la Fira del Llibre Independent Autoeditat), està basat en la creació fanzinera i altres autoedicions i consta de dues línies. Per una banda li agradaria aprofitar l’espai i la capacitat de difusió de L’Harmonia per fer una crida als espais, col·lectius i persones interessades pel fanzine, la creació i el coneixement autogestionat de Sant Andreu. Amb un títol humorístic com Club de Fracassades o el Club del Fracàs li agradaria fer reunions quinzenals de creació col·lectiva. Per altra banda també està interessada en tenir un taller per a crear fanzines i altres publicacions autoeditades, on experimentar amb diferents tècniques i altres formats. La intenció de Lara? Muntar a la llarga un festival de fanzines entre totes!

 

 

Configuració de cookies


Tanca Més informació