Actualitat

Batec. Tot comença amb les cures

Vivim una època d’incerteses, diem. Però, ben mirat, sempre hem (con)viscut envoltades d’incertesa; moltes de nosaltres no hem tingut mai la certesa de poder accedir a un habitatge, la certesa de (man)tenir una feina i unes condicions materials de vida dignes, la certesa de poder obtenir papers, la certesa d’una sanitat universal, de l’accessibilitat a la cultura ni de tantes altres coses. 

La novetat no és la incertesa, perquè ja venim (con)vivint amb ella. La qüestió és, llavors, interrogar-nos sobre com fer sostenible (con)viure en la incertesa. La resposta és simple, gràcies al suport mutu i a les cures. Tot comença amb les cures. Cuidem-nos, diem molt últimament. 

I sí; cuidem-nos i cuidem la salut, la sanitat i totes les persones que es dediquen a cuidar de les altres. Però cuidar no és només mantenir les distàncies, posar-se la mascareta i rentar-se les mans. Cuidar també és possibilitar una vida digna per a totes les persones. Les cures són i fan foragitar del centre de les nostres vides el productivisme, l’arribar a tot, el què per damunt de tot. Donem-li valor al com, al procés, al camí, a acollir la diversitat de ritmes i no tant al destí. 

De les cures emana tot, amb les cures es fa sostenible la incertesa i, també la vida. Per això diem que tot comença amb les cures. Possibilitar una vida digna i un treball digne que no sigui el centre únic de les nostres vides, l’accessibilitat a la cultura, la diversitat de les identitats que ens conformen, les lluites veïnals amb les seves derrotes i victòries, l’empoderament del jovent i les noves generacions, la sostenibilitat ambiental, la creació d’espais comunitaris i autogestionats. 

També són les cures la resposta al feixisme, al colonialisme, al capitalisme: del suport mutu neixen les alternatives a aquest sistema deshumanitzador. Sí, tot comença amb les cures.

I per això, volem treballar des d’aquesta òptica transversal, amb unes temàtiques i punts de vista que taquin i impregnin tota la vida harmònica.

Benvingudes al Batec; perquè l’essencial és invisible als ulls. 

 

Configuració de cookies


Tanca Més informació