Actualitat

Fem 9 anys i seguim un nou camí contra el feixisme

Un fruit, una llavor, el resultat d’una suma i fins i tot quelcom que apareix per primera vegada. Tot això és el que evoca la paraula nou, i aquest any hi afegim un altre significat: els 9 anys de l’Ateneu L’Harmonia!

L’Ateneu és fruit i llavor a la vegada, igual que una nou. L’Harmonia neix d’un procés de germinació que va començar el 2005 i que segueix creixent. És un camí recorregut en comunitat i amb la determinació de voler crear un espai on seguir sembrant grana de resistència, lluita, cultura i organització, sempre amb la consciència de tenir unes arrels que beuen de la història obrera del poble.

L’Ateneu és una suma i enguany el resultat és nou. Però l’operació matemàtica ens queda curta per encabir-hi les persones i les entitats que el fan un projecte viu, per comptar-hi les il·lusions, els somnis i els valors que el sustenten i també per calcular totes les reflexions i debats que fan que tiri endavant.

L’Ateneu és la comunitat que no dubta en obrir un nou rumb, noves idees i noves utopies, que en el fons sabem que no són tan noves i que moltes d’altres, abans que nosaltres, han caminat. Però la fermesa de les seves passes ens manté viva l’alegria per fer front a idees que tampoc venen de nou i que contestarem amb l’aplom antifeixista de tot el poble i la comunitat.

Així doncs, el 9 per a l’Ateneu és molt més que els anys, és sinònim de lluita, reivindicació, comunitat, camí, equivocacions i aprenentatges, treball, gaudi, creació… i podríem seguir amb una llista inacabable que hem anat omplint al llarg d’aquests 9 anys d’Harmonia, però per descobrir-ho, el millor és que vingueu a viure-ho!

El dissabte 30 de setembre, us hi esperem a totes. No és el primer aniversari de L’Harmonia, però el celebrarem com si acabessim d’entrar per la porta per primera vegada, perquè la il·lusió i les ganes les mantenim igual.

Seguim i seguirem creant nous camins contra el feixisme amb la certesa de fer-ho juntes i acompanyades de la memòria que ens fa present la història. Nous senders que no deixaran passar l’autoritarisme. Nous camins que barraran el pas a l’odi i que com ja sabia el poeta només es fan pas a pas, caminant.


Tota la programació del 9è aniversari de l’Ateneu L’Harmonia:

12h Presentació de l’aniversari i Homenatge a Eugenio a càrrec del Jordi de La Tempesta

13h Concert vermut amb The Trubias

18.30h Espectacle itinerant amb animació a càrrec de Maiac Batucada (inici als Jardinets de Can Fabra)

19h Jocs de carrer per a totes les edats amb la Cia. La Gralla

21h Brindis d’aniversari i sopar comunitari a càrrec de La Tempesta. Venda de tiquets anticipada 10€ (al taulell de l’entrada de l’Ateneu)

22.30h Espectacle de circ “Sunday Morning” amb la Cia. Agua und Fire

23.30h PD Marikarmen Free

Configuració de cookies


Tanca Més informació