Actualitat

Ja tenim gestores del Bar!

Ja tenim el projecte escollit que gestionarà el Bar-cafeteria de l’Ateneu L’Harmonia.

Després d’uns dies de deliberacions sobre els 7 projectes presentats, el jurat compost per: 2 membres de la Federació d’Entitats de Sant Andreu de Palomar, gestora de l’Ateneu L’Harmonia, 1 membre de l’equip de treballadores de l’Ateneu i 1 membre representant d’un projecte d’hosteleria d’un equipament de gestió comunitària, hem decidit que el projecte seleccionat per dur a terme la gestió del bar-cafeteria sigui la Cooperativa La Tempesta. 

La Cooperativa La Tempesta neix amb el ferm compromís de:

  • Promoure la trobada interpersonal i la reflexió social utilitzant la cuina i la seva convivencialitat com a eina i llenguatge, com a vehicle cultural, educatiu i d’intercanvi.
  • Satisfer les necessitats de les diferents persones, entitats i col·lectius que l’envolten
  • Només entenen aquest compromís en un entorn d’economia social, solidària i feminista basat en el principi d’equitat, en la centralitat de les cures, en la cooperació amb altres cooperatives, en la participació i transparència, i, en definitiva, en la comunitat.

La Cooperativa La Tempesta proposa un bar cafeteria on les treballadores s’organitzen de manera col·lectiva i horitzontal, basant-se en el suport mutu, creant una alternativa al mercat i al treball assalariat i precari habitual en la restauració. Ofereixen una cuina que segueixi el cicle de les estacions i curosa amb les matèries primeres. Tenen ferma intenció de col·laborar amb proveïdores de l’ESS i de proximitat. Consideren que no es pot separar el plaer de la responsabilitat. Promouen el quilòmetre adequat i assumeixen el compromís de garantir un preu just per a tothom. Els guia l’amor per la cuina senzilla, saludable, nutritiva i saborosa. Oferiran un menú diari flexible: omnívor, vegà i vegetarià. A més tindran una carta de tapes, entrepans, varietat de berenars i esmorzars casolans – també sense sucre – dedicats particularment a les necessitats de la infància.

Volem agrair l’esforç i la dedicació a la resta de projectes presentats.

Encetem amb molta il·lusió aquesta nova etapa de l’Ateneu, esperant podent-la gaudir amb totes vosaltres. Ben aviat publicarem quan tornarem a tenir servei de bar.

Salut i Harmonia!