Actualitat

Joves artistes en residència amb “08030-CreArt”!

Un cop tancada la convocatòria de residències artístiques per a joves a Sant Andreu de Palomar “08030 – CreArt!” i feta la valoració de les propostes rebudes, publiquem els resultats i us presentem els projectes que, fins a l’estiu, estaran coent-se en els espais de creació de l’Ateneu.

 

Danny’s Choice (música)

Nascuts al 2015 durant una estada a Madrid, Danny’s Choice és un grup de música folk irlandesa, americana i catalana. Format per joves músics, volen aprofundir en la seva proposta musical, apropar-la a tot tipus de públics i composar temes propis. Creuen que la música tradicional és música festiva i per tant es proposen que la seva proposta sigui tant escoltada com ballada. A banda, però, també interpreten cançons melancòliques i tranquil·les. La banda està formada per violí, guitarra, banjo, mandolina, guitarra, melòdica, baix i veus. Els seus integrants provenen de diversos indrets del territori català: Granollers, La Seu d‘Urgell, Figueres, Banyoles i Sant Andreu de Palomar. El seu repertori també inclou versions de músics tan diversos com The Beatles, Old Medicine Crow, Bob Dylan, The Lumineers, Ovidi Montllor i Lluís Llach.

Daniel Cases, Marc Grau, Marta Pairó, Ion Cortada, Carles Miñambres i Luca Turbia

FacebookYoutube – Soundcloud

 

Víctor Gimènez (arts visuals)

Estudiant d’il·lustració a l’Escola Massana, l’andreuenc Víctor Martínez es proposa treballar a l’Harmonia un projecte artístic i visual composat per vuit il·lustracions. A partir d’una estètica naturalista i un tractament divers de la tinta xinesa (de la trama fins a l’aiguada), té la finalitat de donar un enfocament completament diferent (basat en teories psicoanalítiques i el surrealisme dels anys 30 i 40) a elements de la vida quotidiana, com podrien ser la sexualitat i els somnis.

Les obres, basades en un procés creatiu de pur automatisme psíquic, busquen recuperar els elements subversius i de crítica en l’escena artística senyalant, des d’un punt de vista crític, elements com el paper que juga (o se li obliga a jugar a) la dona en la societat actual, el tabú que hi ha entorn de les sexualitats alternatives, les diferents identitats sexuals, l’individualisme fomentat pel sistema econòmic actual… Així com altres elements que podríem considerar més “metafísics” com són per exemple la por a la castració, el desig de tornar a l’úter matern, el record a la nostra pròpia mortalitat que ens provoquen els materials abjectes, etc.

foto victor per web

 

 

El último mono (música)

El último mono és el projecte personal de Roger Vilà, andreuenc que, amb cançons tranquil·les i lletres reivindicatives, explora el territori dels cantautors. La necessitat d’expressar-se i escriure cançons personals el duu a assajar a l’Harmonia, acompanyat de Cristina Martí, que complementarà la proposta a nivell artístic i  aportant la seva veu i un caixó flamenc i de Laia Campos al teclat i la veu també

Roger Vilà, Cristina Martí i Laia Campos

FacebookInstagramYoutube

 

The Blues Busters (música)

The Blues Busters és un grup de joves apassionats pel blues que va néixer al 2012 com a combo de l’andreuenca escola de música BCN Fusió. El seu objectiu és gaudir del blues i mostrar-lo a altres persones en concerts de barri, bars o festivals. Per a aconseguir-ho han organitzat un repertori de temes clàssics del blues, tant antics com moderns, amb diferents peces (més animades o més tranquil·les) que els permetran adaptar-se a diferents escenaris. Aquesta recerca els ha ajudat a conèixer el blues i poder composar temes propis que els permetin expressar-se amb aquest estil musical. Utilitzaran el buc d’assaig de l’Harmonia per preparar els concerts i sobretot per crear, desenvolupar i perfeccionar les peces que estan composant entre tots els components del grup.

Oriol Castells, Víctor Cuesta, Emma Ruano, Gabriel Porcel, David Tañá, Daniel Casas i Bárbara Casas.

the_blues_busters

 

Rebombori (música)

Rebombori és un grup de música local de Sant Andreu del Palomar amb un any i mig gairebé de trajectòria sobre els escenaris. Actualment el grup està format per vuit membres. El seu directe és garantia de festa i espectacle. El proper 19 de novembre a La Sagrera començaran una nova temporada de concerts que promet ser més llarga i potent que l’anterior.

Roger Vilà, Aurembiaix Ainsa, Adrià Jiménez, Joan Guarch, Pol Viedma, Christian Gutiérrez, Guillem Lahuerta i David Sayas.

FacebookYoutube

Configuració de cookies


Tanca Més informació