Actualitat

6 anys enxarxant poesia

En un context d’emergència climàtica i social, necessitem enfortir refugis que ens permetin repensar-nos, que ens ajudin a organitzar-nos, que ens proporcionin les paraules per anomenar allò que vivim, en definitiva ens cal un refugi comunitari on parlar del món exterior i del món més interior. Des de la Xarxa Poètica de Sant Andreu creiem que la poesia ens dona aquest espai i aquestes eines, i durant tot el mes de febrer així ho podreu comprovar.

Una exposició itinerant, sobre els darrers anys de la Xarxa Poètica, donarà el tret de sortida a l’edició del 2024. La podreu trobar al CC La Sagrera “La Barraca”, a la Biblioteca del Bonpastor i al CC Bon Pastor. I unes setmanes abans, en aquest mateix Centre Cívic, hi podreu anar a veure l’exposició “Llengua materna”.

La programació de la Xarxa Poètica d’enguany està formada també per una xerrada sobre la vida i escriptura de Sylvia Plath al CC Can Clariana, a més d’una trobada amb autors i autores on es parlarà del procés de creació de la poesia urbana a la Biblioteca del Bon Pastor. També hi haurà diverses tardes de poesia on es presentaran llibres amb la presència dels escriptors i escriptores al Casal de Barri Can Portabella. El cartell el completaran diverses intervencions poètiques impulsades pel CC Trinitat Vella i l’Ateneu L’Harmonia entre d’altres.

Per donar forma a un dels actes més més característics del cicle, La Ruta Poètica, s’obre la convocatòria de micropoesia fins el 18 de febrer. Des de la Xarxa Poètica es fa una crida per rebre escrits de màxim 140 caràcters amb l’objectiu de portar a terme una Acció Poètica a diferents murs i omplir així el districte de paraules i poemes. Poden estar escrits en la llengua que es vulgui. No s’admetran poesies amb contingut partidista, racista, sexista, religiós i feixista. Es poden enviar tants micropoemes com es vulgui ([email protected]), però amb la voluntat d’assegurar una diversitat de mirades, només podrà ser seleccionat un escrit de la mateixa persona per intervenir artísticament les parets del districte.  Així doncs, el dissabte 24 de febrer us convidem a viure aquesta acció poètica passejant i coneixent els poemes seleccionats.

Després de sis anys de la primera edició, la xarxa s’ha anat consolidant, alguns equipaments es mantenen des del principi i d’altres s’hi han incorporat de nou. Aquest any són 10 els equipaments del districte que amb una mirada comunitària l’integren i hi donen vida: CC Can Clariana, Casal de Barri Can Portabella, CC Trinitat Vella, CC Sant Andreu, Ateneu L’Harmonia, Torre de la Sagrera, CC Bon Pastor, CC La Sagrera “La Barraca”, Biblioteca del Bon Pastor i Biblioteca de La Sagrera-Marina Clotet.

Configuració de cookies


Tanca Més informació