Actualitat

Comunicat dels veïns i veïnes de Pons i Gallarza, i Renart i Riera

Els veïns i veïnes de les cases de Pons i Gallarza, Renart i Riera de Sant Andreu volem denunciar públicament que la nova propietat d’aquestes casetes de mes de 150 anys ens ha convidat a marxar oferint-nos diners si ho fem abans de complir els nostres contractes.

Degut a la mort de la que fins ara havia estat la propietària, l’hereu ha venut les cases on estem vivint sense haver-nos informat, ni ell ni Finques Campanyà, prèviament de les seves intencions així com tampoc en el moment d’haver efectuat la venda. La  intenció dels nous propietaris es reformar les cases per vendre-les i treure’n benefici.

Els veïns i les veïnes que vivim a aquestes casetes ho fem pagant un lloguer mes baix en comparació als desproporcionats preus hi ha actualment al barri. Hi ha veïns que han nascut aquí, contractes amb data d’inici de 1930, contractes de més de deu anys i d’altres que només els queda uns mesos però que tenien intenció de renovar com sempre ho han fet. Entre tots hem mantingut aquestes cases tan antigues i amb tantes històries entre les seves parets. Hi hem fet reformes, hem reparat goteres, humitats i reforçat l’estructura. Però ara ens diuen que hem de marxar perquè hi ha algú que en vol treure diners. Els veïns i les veïnes d’aquestes cases no podríem fer front al pagament d’un lloguer al preu del mercat actual.

Volem deixar clar que els veïns i veïnes de Pons i Gallarza NO MARXAREM. No marxarem perquè creiem que deixar a la gent sense casa amb l’únic objectiu de fer diners és inacceptable. No marxem perquè aquestes cases sempre han estat refugi de gent de Sant Andreu. No marxarem perquè l’antiga i difunta propietària no ens hagués fet fora mai de la vida. No marxarem, sobretot, perquè no tenim on anar.

Hem d’impedir que especuladors i inversors segueixin jugant al monopoli amb el nostre barri com a taulell. Per fer-ho possible necessitarem el suport de totes i cadascuna de les persones andreuenques que estimen el seu poble, a la seva gent i que pensen que hem de fer fora a aquells que juguen amb el sostre dels nostres veïns.

Des de l’Ateneu L’Harmonia i la Federació d’Entitats socioculturals i de lleure de Sant Andreu de Palomar donem tot el suport als veïns i veïnes afectats i volem expressar el nostre rebuig vers l’especulació urbanística al nostre poble i és per això que ens adherim a la manifestació en suport a les veïnes de Pons i Gallarza / Renart convocada pel proper divendres 22 de desembre a les 18h a Pl. Orfila. 

Podeu llegir la notícia que en publica el diari Andreuenc fent clic aquí.

ateneu_harmonia_pons_gallarza

 

Configuració de cookies


Tanca Més informació