Actualitat

Convocatòria de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu

Ens aixequem un dia i fent un cafè amb llet neix una idea esbojarrada. Per què no organitzem conjuntament amb les millors companyes de viatge un cicle poètic?

I com ho podem fer per involucrar tot el veïnat? I si pintem les parets del Districte?

I sí. Així és com va néixer el projecte de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu, en una conversa informal i amb idees esbojarrades. I família, ens fa molta il·lusió explicar-vos que ja donem el projecte per consolidat celebrant el nostre cinquè aniversari!

Enguany la volem fer grossa. Estimem la poesia, aquella que ens ajuda a crear noves realitats i horitzons. La que és capaç de traslladar-nos a altres realitats. La que ens fa somiar, reflexionar i créixer. Poesia com a diàleg, intercanvi, reivindicació, coneixement mutu, crit i emocions. Per una acció social i comunitària feta paraula i cultura viva.

I diem poesia com a refugi comunitari perquè volem repetir l’acció poètica de les darreres edicions, omplint els murs del districte de Sant Andreu amb poesies escrites pel veïnat.

Si t’agrada la poesia, ets de les que escriu els seus pensaments a una llibreta, mires el mon amb ulls poètics et convidem a participar en aquesta nova #AccióPoètica. Des de la Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu fem una crida per rebre micropoemes de màxim 140 caràcters amb l’objectiu de portar a terme l’Acció Poètica de la darrera edició i omplir així el districte de paraules i poemes, que poden estar escrits en la llengua que vulguis. No admetrem poesies amb contingut partidista, racista, sexista, religiós i feixista. Pots enviar tants micropoemes com vulguis, però amb la voluntat d’assegurar una diversitat de mirades, només un d’ells podrà ser seleccionat per intervenir artísticament les parets del districte. Tens temps per enviar el teu micropoema fins el 18 de desembre a les 23.59 h a [email protected]

Enguany també pots passar pel Centre Cívic de Sant Andreu, Torre de la Sagrera, la Biblioteca del Bon Pastor, el Centre Cívic de la Trinitat Vella, l’Ateneu L’Harmonia, el Centre Cívic la Sagrera – La Barraca, el Centre Cívic Can Clariana Cultural, el Centre Cívic Bon Pastor o Can Portabella i introduir la teva creació a les bústies que trobaràs.

Volem fer de Poètica un crit a favor de la llibertat d’expressió. Expressarem amb paraules tot allò que no podem dir en silenci. Intentarem trobar els límits al llenguatge, perquè ningú no els ha escrit, i només posarem límits al llenguatge sexista, racista, homòfob, i, en definitiva, discriminatori.  Perquè com diria àngel Igelmo, La poesia és una obra mestra de la llibertat. Perquè pensem que la poesia no té limitacions i ens fa lliures, perquè ens pertany i la volem compartir, i perquè la paraula és l’arma més potent per reivindicar drets i lluitar contra les desigualtats.

El que inicialment era una proposta engrescadora de quatre projectes, en només cinc anys ja compta amb la participació de Can Portabella, el Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”, l’Ateneu L’Harmonia, el centre cívic de Sant Andreu, la Torre la Sagrera, la Biblioteca del Bon Pastor, el Centre Cívic Can Clariana Cultural, el Centre Cívic Bon Pastor i el Centre Cívic de Trinitat Vella. A més compta amb el suport de la Biblioteca la Sagrera – Marina Clotet.

Durant el mes de febrer submergirem Sant Andreu en un mar de poesia, de reivindicació, de cultura. Perquè al cap i a la fi, fem allò que ens agrada: generar debat, generar pensament crític.

Fem que allà on hi ha murs, les lletres en siguin les protagonistes!

Configuració de cookies


Tanca Més informació