Actualitat

Neix la Xarxa Poètica de Sant Andreu!

Amb l’arribada del nou any neix la Xarxa Poètica de Sant Andreu, fruit de la col·laboració entre quatre equipaments de proximitat del districte de Sant Andreu de Barcelona: el casal de barri Can Portabella, l’Ateneu L’Harmonia, l’Espai 30 i el Centre cívic la Sagrera “La Barraca”.

L’objectiu del cicle és el d’apropar la poesia a les diverses comunitats dels equipaments, del districte i de Barcelona, ja que considerem que, tot i que la tendència és a l’alça, encara són pocs els espais de la ciutat on es programa poesia. Volem ser un micròfon que doni veus a tot tipus de persones disposades a deixar-se impregnar per la poesia: poesia recitada, poesia cantada, poesia visual, fins i tot ballada. Poesia càlida, divertida i punyent; en definitiva, poesia a raig!

Durant el mes de febrer submergirem Sant Andreu en un mar de poesia, de reivindicació, de cultura. Perquè al cap i a la fi, fem allò que ens agrada: generar debat, generar pensament crític. Totes les activitats del cicle són gratuïtes i d’entrada lliure.

I a més de ser un cicle nascut a Sant Andreu, volem fer de Poètica un crit a favor de la llibertat d’expressió. Expressarem amb paraules tot allò que no podem dir en silenci. Intentarem trobar els límits al llenguatge, perquè ningú no els ha escrit, i només posarem límits al llenguatge sexista, racista, homòfob, i, en definitiva, discriminatori.  Perquè com diria àngel Igelmo, La poesia és una obra mestra de la llibertat.

La inauguració del cicle serà a l’Ateneu L’Harmonia el dissabte 2 de febrer a les 19h amb l’espectacle “èpic Ring”. En aquesta ocasió comptarem amb un ring de boxa real, l’escenari on es realitzarà un combat de paraules de poesia improvisada. Serà en català i per parelles. La inscripció pels combats ja és oberta. Queden pocs dies per a que comenci el festival! Gràcies a La Carbonera per col·laborar amb nosaltres  i fer possible aquesta 2a edició del Ring Poètic. I com pensem que juntes sempre és millor, en aquest èpic Ring comptem amb uns col·laboradors de Luxe! Gràcies Fira Literal, Harmònica: Fira del Disc Independent, Triangular Edicions, Münster Studio, Tigre de Paper i Cranc!

La segona parada serà al Casal de Barri Can Portabella el divendres 8 de febrer a les 19h, on la cantautora Meritxell Gené ens presentarà el seu primer poemari “Després dels esbarzers”, que aviat publicarà en disc.

La ruta continuarà al Centre Cívic La Sagrera “La Barraca” el divendres 15 de febrer a les 20h on farem un itinerari a través de la poesia eròtica amb Roser Amills i descobrirem a través del sentit de l’humor i l’alegria tot el que envolta l’erotisme femení.

I la cloenda d’aquesta primera edició serà a l’Espai 30 – Ateneu Sagrerenc el divendres 22 de febrer a les 19h, amb l’espectacle “Gàbies”, a càrrec de l’andreuenca Sònia Moll i Lídia Uve, on reflexionarem sobre els mandats injustos que ens toquen els cossos, que ens condemnen el desig, que ens venen fums d’amor romàntic i que ens tanquen el pensament entre barrots.

 

 

 

 

Configuració de cookies


Tanca Més informació