Actualitat

Comunicat de l’AFA de l’Institut Martí i Pous

Des de l’Ateneu L’Harmonia volem expressar tot el suport i escalf a la comunitat educativa de les veïnes de l’Institut Martí i Pous davant la inadmissible situació que estan vivint des del seu trasllat el passat 5 de març a un suposat Institut nou i en perfectes condicions. Apostem per l’educació pública i de qualitat.

Davant l’incompliment dels compromisos del Consorci d’Educació:

L’AFA de l’Institut Martí Pous de Sant Andreu volem denunciar el deficient funcionament de serveis bàsics al nostre institut que condicionen de forma notable el desenvolupament de les classes i per tant la pèrdua d’hores lectives de qualitat.

L’Institut Martí Pous va iniciar el seu funcionament el dia 5 de març de 2019, data imposada per part del Consorci, ja que segons el parer de la comunitat educativa el millor pels nostres alumnes i pel bon funcionament del curs hauria estat realitzar el canvi al juny.

A la reunió amb representants de Consorci, la regidoria del districte de Sant Andreu i la comunitat educativa, se’ns va prometre per activa i per passiva que l’Institut i totes les seves instal·lacions estarien en perfecte ús a finals de gener de 2019 i que no es podia esperar al mes de juny.

Vam realitzar el trasllat amb una instal·lació elèctrica provisional (compressor) que encara hi és, i tenim talls de llum continus que condicionen l’acte docent. Recordem que aquest institut no funciona amb llibres i que la base del procés ensenyament/aprenentatge es realitza amb el suport digital. Podem imaginar com és fer classe sense corrent elèctrica, ni connexió a Internet? O realitzar totes les tasques pròpies d’un final de curs sense connexió. Aquesta ha estat la constant des del 5 de març. Estimem el càlcul d’hores lectives perdudes en un percentatge superior al 20% de l’horari lectiu.

Això està anant en detriment de la qualitat educativa dels nostres fills i filles, amb uns docents que no disposen de les eines necessàries per treballar amb la desestabilització que genera.

La manca d’un funcionament òptim de les instal·lacions elèctriques també ha condicionat el sopar concert de final de curs, organitzat per l’AFA, el passat dissabte 8 de juny que, per manca de corrent, van haver de realitzar el sopar amb llum d’espelmes i els concerts previstos van poder fer-se gràcies al suport comunitari de l’Ateneu L’Harmonia, qui ens va facilitar corrent amb allargs des del seu edifici per alimentar els dos concerts. Les famílies van experimentar les deficiències exposades de forma directa.

Davant de la nostra protesta i la del conjunt de la comunitat educativa la resposta ha estat de dos tipus:

  • Dificultat per trobar l’interlocutor amb capacitat de decisió sobre el tema.
  • Paraules amables i de pretesa comprensió.

La darrera gota d’aquest conjunt ha estat el tall de corrent d’aquest dilluns 17 de juny. Sembla ser que a ningú se li va ocorre que un compressor gasta gasoil i s’ha de reposar, si no s’apaga. El resultat? Dues hores sense classe.

La realitat és que res ha variat i unes instal·lacions magnifiques estan quedant desdibuixades per la gestió, com a mínim ‘poc eficient’ per part d’aquells membres del Consorci encarregats de solucionar-ho.

Sembla un despropòsit continuat per part de l’administració que ens porta a fer-nos una pregunta:

és una burla o és que el dret a l’ensenyament no els importa? 

AFA INSTITUT MARTí POUS

Fotografia: MiriaMusicMedia (Notícia Diari Andreuenc)

Configuració de cookies


Tanca Més informació