Actualitat

25 de novembre: Dia Internacional Contra la Violència Masclista

Un any més ens apropem a una data que ens agradaria que no existís; el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista. La violència masclista la trobem en tots els àmbits del nostre dia a dia: a l’escola, a la feina, al carrer, a casa, als mitjans de comunicació a través de mecanismes que, desgraciadament, estan totalment mecanitzats i normalitzats per bona part de la societat. Els micromasclismes, com a comportaments subtils i reiteratius, formen part de les nostres vides, cada minut, cada segon, on totes en som partícips.

A l’Estat espanyol a dia 2 de novembre, hi ha hagut un total de 51 assassinats masclistes, 5 de les quals a Catalunya; dada que, desgraciadament, superarà la xifra de l’any 2017, on durant tot l’any en van assasinar 55. Al món, cada 15 segons una dona és agredida. Cada 4 minuts una dona és violada.

Rebutgem la legitimació, la invisibilització  i la normalització de la violència masclista. Visibilitzem les relacions de poder, les desigualtats, les discriminacions i, en definitiva, la violència contra les dones. No en siguem còmplices.  Qüestionem-nos  i reflexionem. Per molt insignificant que ens sembli el gest, de ben segur que estem contribuint a trencar amb les estructures patriarcals i masclistes. Eduquem-nos i eduquem al nostre entorn per no permetre que certes actituds tinguin cabuda. Parlem i posem sobre la taula actituds que haguem patit. Qüestionem-nos els rols de gènere tradicionals. Impliquem-nos totes les persones en les lluites feministes. Cuidem el llenguatge. Parlem-ne amb el nostre entorn i, sobretot, amb els nostres fills i filles. En definitiva, cuidem-nos totes i lluitem perquè arribi un dia que no calgui celebrar el 25 de novembre i perquè aconseguim una societat on certes pràctiques no siguin acceptades.

és per tot l’exposat anteriorment que, des de L’Harmonia, volem visibilitzar les dones, tot  esdevenint les autèntiques protagonistes de les activitats que hem programat en la 6a edició de les “Veus contra el masclisme”.

Configuració de cookies


Tanca Més informació