Actualitat

Arrenca la campanya de Balanç Comunitari 2022

Per quart any consecutiu iniciem la campanya de Balanç Comunitari, un projecte impulsat per la Xarxa d’Espais Comunitaris amb el suport de la comissió de Balanç Social de la XES i l’Ajuntament de Barclona. L’objectiu principal del Balanç Comunitari és avaluar l’acompliment dels criteris de gestió comunitària per part dels col·lectius i entitats que estan gestionant espais i equipaments públics-comuns.

Durant el 2019 es va fer el primer projecte pilot, en el que van participar una quinzena de projectes. Després d’aquest pilot i malgrat els imprevistos que han aparegut els anys posteriors, aquest 2022 finalment es farà la primera campanya de Balanç Comunitari en plenes condicions i a tot Catalunya.

Així doncs, a partir del 17 de maig les iniciatives sociocomunitàries de l’ESS podran fer el Balanç Comunitari a través de la plataforma ‘Ensenya El Cor’.

Recursos útils

Altres informacions rellevants

  • Les entitats que tinguin una estructura econòmica de més de tres jornades completes i uns ingressos majors als 100.000€ anuals també hauran de fer el Balanç Social per avaluar el seu funcionament intern.
  • La modalitat bàsica del Balanç Comunitari és compartida amb l’Ajuntament de Barcelona, més concretament, amb el programa Patrimoni Ciutadà. Totes les cessions d’espais i equipaments emmarcades dins d’aquest programa hauran de fer, obligatòriament, el Balanç Comunitari cada un o dos anys, com a garantia que la cessió compleix els criteris de gestió comunitària establerts pel programa.

Configuració de cookies


Tanca Més informació