Actualitat

Ja pots signar la ILP #RegularizaciónYa! – S’amplia el termini!

Diversos col·lectius i activistes antiracistes han iniciat la campanya #RegularizaciónYa, una ILP – Iniciativa Legislativa Popular –  amb l’objectiu de recollir 500.000 signatures que permetin la regularització de 500.000 persones migrants. La campanya està promoguda per diversos col·lectius i organitzacions que treballen pels drets de les persones migrants que es van organitzar amb un objectiu clar: escriure la seva pròpia història i defensar els seus drets des d’una mirada de justícia social.

La ILP és un mecanisme de democràcia directa a través del que la ciutadania pot proposar lleis per a la seva presa en consideració, debat i aprovació al Congrés de Diputats, sent una aprovació vinculant – és a dir, de compliment obligatori. La data fixada per entregar les firmes al Congrés dels Diputats era el 23 de setembre de 2022, però finalment s’ha ampliat el termini fins desembre! Tot i així, hi ha una raó per aconseguir-les el més ràpid possible i és que l’any 2023 hi ha eleccions, i si s’esgota el temps al desembre és possible que la proposta acabi en un munt de paper mullat. Intensifiquem la recollida de signatures per a que es pugui debatre aviat! És la primera vegada que les persones migrants i racialitzades com a subjectes polítics organitzats proposen l’aprovació d’una llei dins l’Estat.

Signar la ILP #RegularizaciónYa és imprescindible per generar consciència sobre l’antiracisme i sobre el dret a tenir drets; perquè recolzar un procés de regularització és dir sí als drets humans i a la justícia social; és fer visibles el prop de mig milió de persones que no existeixen per l’Estat i que, per tant, no tenen accés a serveis públics, com la sanitat.

Signar és molt fàcil: només has de passar pel taulell d’informació de l’Ateneu i demanar els fulls de signatures.

Configuració de cookies


Tanca Més informació