Actualitat

#CulturaEnVaga

Des de la Comissió Gestora de l’Ateneu i la Federació d’entitats socioculturals i de lleure de Sant Andreu de Palomar ens sumem a #CulturaEnVaga. Una resposta col·lectiva de 48 hores per poder repensar la sostenibilitat de la cultura.

Després de la compareixença del Ministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes, en la que s’exposava que “aquesta no és una crisi de la cultura”, sense presentar cap tipus de mesures per a combatre la situació de màxima urgència de la cultura davant el COVID19 i obviant les reclamacions fetes, el món de la cultura ens trobem amb l’obligació de donar una resposta col·lectiva i convocar una vaga de cultura organitzant una apagada cultural coordinada a Internet pels dies 10 i 11 d’abril. 

Quatre setmanes de quarantena han demostrat que la cultura té un paper essencial al dia dia de les persones, però també han suposat la pitjor crisis de la cultura en anys. Un món que avui s’enfronta a mesos d’incertesa, abandonament i precarietat. Per això fem una crida a la vaga de totes les treballadores de la cultura, així com biblioteques, societats, companyies, cooperatives, empreses, festivals, col·lectius, agències, centres culturals, teatres, galeries, sales, llibreries, promotores, cinemes, plataformes digitals o entitats culturals, entre d’altres.

Proposem que es tanquin tots els canals culturals online, que no s’emeti cap contingut cultural en streaming a través de les xarxes socials o pàgines web, que la cultura entri en una apagada digital total per a posar-se en valor i reivindicar la necessitat de mesures urgents per a combatre aquesta crisi.

Ara o mai: apagada cultural!

#HuelgaDeCultura
#ApagónCultural
#CulturaEnVaga

Configuració de cookies


Tanca Més informació